Hirdetés

Új Tinker Boarddal szorongatná meg a Raspberry Pi 3-at az ASUS

A frissített S verzió lényegében eMMC-t hoz, ami némileg növeli az árát.

Az ASUS az elmúlt évben dobta piacra a Tinker Boardot, amellyel a Raspberry Pi 3 ellen készült. Az alábbi hírben részleteztük is a specifikációit, és ez alapján gyorsabb is volt a nagy versenytársnál, viszont jóval többe is került.

Hirdetés

A vállalat az idei CES-re készült egy újabb verzióval, amely a Tinker Board S nevet viseli. Itt nem érdemes hatalmas újításokat várni, az alap lényegében ugyanaz, vagyis a fentebb linkelt hírben szereplő adatok helytállóak maradtak, viszont az S verzió kapott egy 16 GB-os eMMC-t is. Ezt tetszés szerint lehet vezérelni az újonnan megjelent jumperekkel.


[+]

Mivel a Tinker Board esetében nagyon fontos a kompatibilitás az aktuális kiegészítőkkel, az ASUS ügyelt arra, hogy minden csatlakozó ugyanoda kerüljön az S verzió esetében is. A szoftveres háttér természetesen nem változott, elvégre a Rockchip RK3288 SoC maradt a hardveres alap, viszont az eMMC miatt 80 dollár lesz a Tinker Board S ára, ami 10 dolláros drágulást jelent az eredeti Tinker Boardhoz képest. Ez  persze megérheti, hiszen az eMMC gyorsabb tárhelynek tekinthető, mint egy microSD memóriakártya.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés