A Radeon HD 7970 is megkapta az ASUS DirectCU II hűtőjét

Az ASUS nem várt tovább, így a Radeon HD 7950 után két darab Radeon HD 7970-es VGA-t is elláttak egy-egy DirectCU II hűtővel, sőt, a termékek erősebb nyomtatott áramkört is kaptak, ami a tuningot segítheti. A rendkívül méretes, két ventilátorral dolgozó hűtőborda alatt 10+1+1 fázisú Digi+ VRM található, a tápellátásról pedig két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, vagyis ebből a szempontból az eddig épített legerősebb megoldásokról van szó. Újdonság azonban a VGA Hotwire elgondolás, mellyel a kártyát az ASUS ROG Rampage IV szériás alaplapokkal lehet összekötni. Ezzel az alaplap feszültségvezérlője is használható az extrém tuninghoz, ami stabilabb eredményhez vezethet. Az átlagfelhasználók számára ez a koncepció szerintünk túl bonyolult lesz, de az extrém tuningolok bizonyosan örülni fognak.

Az új ASUS Radeon HD 7970-es VGA-k természetesen a Tahiti kódnevű cGPU-ra épülnek, mely 2048 shader részelemmel dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A DirectCU II termékek alapverziója a referenciaparamétereket használja, azaz a lapka 925 MHz-en, míg a memória effektív 5,5 GHz-en ketyeg. A DirectCU II TOP változata már gyári tuningot alkalmaz, ami rendre 1 és 5,6 GHz-es órajeleket jelent.

A DirectX 11.1-et támogató termék hátulján két DVI és négy DisplayPort 1.2-es kimenet található, vagyis számos kijelző kezelése biztosított. Emellett a csomagok része a GPU Tweak program, mellyel a termékek tuningolása lehetséges. Az ASUS a Radeon HD 7970-es DirectCU II megoldások forgalmazását még ebben a hónapban megkezdi. Az árazásról még nincs információ, de a referenciamodellekhez képest magasabb árcédula várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés