Szupergyors Wi-Fi adapter lett az ASUS PCE-AC88

A 2016-os CES-en résztvevő munkatársaink már láthatták élőben a prototípusokat is, ahogyan hírt is adtunk az érkezésről. Az ASUS jelenlegi Wi-Fi adapterkínálatának eddigi legerősebb tagja, a PCE-AC88 azonban hamarosan valósággá válik, a vállalat weboldalán is megjelent a listázott típusok között.

Az újdonság piacon elsőként kínál kétsávos, 4x4 adatfolyamos AC3100-as Wi-Fi kapcsolatot. Az 5 GHz-es sávon 2100 Mbps, míg a klasszikus 2,4 GHz-es sávon 1000 Mbps tempóval tud adatokat forgalmazni. Ezek az értékek persze speciális kapcsolatot követlenek meg, amihez 1024-QAM modulációt választottak a tervezőmérnökök, ezt az ASUS-nál 4x4 NitroQAM fantázianévvel illették. Az alkalmazott felépítéssel a korábbi 3x3-as modellekhez képest akár 60%-os sebességnövekedést is sikerülhet elérni.

Az ominózus Wi-Fi adapter a legjobb barátságot minden bizonnyal a szintén AC3100 sebességre hitelesített, brutális RT-AC88U routerrel fogja ápolni, azonban a házon belüli többi modellel sem valószínű, hogy problémázna. A maximális sebességet azonban biztosan csak egy másik 4x4 modulációt használó eszközzel párosítva lehet majd elérni.

Az ASUS PCE-AC88 minden porcikájában figyelemre méltó (a kép kattintással galériát nyit)
Az ASUS PCE-AC88 minden porcikájában figyelemre méltó (a kép kattintással galériát nyit) [+]

Már a kártya felépítése is tiszteletet parancsol, nagyméretű passzív hűtőbordát kapott, vörösre eloxált színben. Ekkora tempó mellett már nem árt hűteni is az érintett alkatrészeket. Az alaplappal x1-es PCI Express aljzaton keresztül kommunikál, a jelet pedig 4 db SMA csatlakozón továbbítja. Ide a mellékelt antennákat közvetlenül is fel lehet csavarozni, de használható a némi csatlakozókábellel ellátott mágneses talp is. Acél gépház / íróasztal tulajdonosok itt előnyben vannak, hiszen ők így különféle pozíciókban is odatapaszthatják az antennákat tartó alkalmatosságot. Ezenkívül az alacsony profilú gépekhez megfelelő hátlap is a csomag része.

Az új Wi-Fi adapter szállítása hamarosan megkezdődik, így a boltok polcain nemsokára találkozhatunk vele. Bár az árazásról nincs pontos adat, de a sebességnek biztosan ára lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés