8 Gigabit Ethernet portot és gyors Wi-Fit ígér az ASUS RT-AC88U router

Az ASUS megvillantotta a ROG családba tartozó RT-AC88U jelzésű routerét, ami több szempontból is figyelmet érdemel. Elsőként a hátoldalán található nyolc darab Gigabit Ethernet portra érdemes rápillantani, amelyek link aggregációval párosával összefoghatóak, illetve természetesen fellelhető a szintén gigabites tempóra képes WAN/Internet port is. Van persze olyan, akinek a négy port is sok, de a gyártó elsősorban azoknak szánja routerét, akik esetleg egy LAN partyn is szeretnék bevetni, ott pedig könnyen szükség lehet a megszokott négynél többre, így nem feltétlenül kell plusz switch-re áldozni.


[+]

Ha már portok, akkor meg kell említeni, hogy egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s aljzat is helyet kapott rajta, ebből az utóbbi hátul, előbbi pedig egy rejtett nyílásban a ház elején. A gyorsabb opciót elsősorban adattárolók illesztésére, a másikat nyomtatót, scannerek megosztására ajánlja a vállalat.


[+]

Az USB-s 3G/LTE modemek fogadása és kezelése egyaránt támogatott, megoldott, legyen szó tartalék hozzáférésről (ha a vezetékes oldalon gond lenne) vagy terheléselosztásos működésről. Ami a vezeték nélküli oldalt illeti, az IEEE 802.11ac szabványú, MU-MIMO kompatibilis, leválasztható antennákkal szerelt router 3167 Mbps kombinált sebességet ígér, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2,4 GHz-en 1 Gbps (IEEE 802.11n 600 Mbps, 1024QAM: 1000 Mbps), 5 GHz-en 2,1 Gbps (IEEE 802.11ac: 1734 Mbps, 1024QAM: 2167 Mbps) elméleti átviteli sebesség elérésére képes.


[+]

A szokásos szolgáltatásokon felül az RT-AC88U rendelkezik AiProtection védelemmel, amit a vírusok és egyéb kártevők szűrésére készítettek fel, illetve kapott WTFast Gamer Private Network (GPN) beépített klienst és ingyenes előfizetést, így anélkül lehet ebből profitálni, hogy gépünkre kellene telepíteni a GPN saját kliensszoftverét.

Sajnos az újdonság áráról egyelőre részleteket nem közöltek, de várhatóan még ebben a negyedévben elérhető lesz a boltokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés