Az ASUS OnHub márkajelzésű routerrel jelentkezik

A Google augusztusban leplezte le saját Wi-Fi routerét, amely az OnHub névre hallgatott, és kifejezetten jó alapkoncepciót próbál megvalósítani, bár ezt egyelőre igen drágán teszi. Utóbbin az ASUS OnHub márkajelzéssel rendelkező routere nem segít, de legalább a Google engedi a koncepció formai lemásolását a partnerek számára, így többféle alternatíva közül is választhatnak a potenciális vásárlók.

Hirdetés

Az ASUS OnHub SRT-AC1900-as router a koncepcióját tekintve hasonló a Google OnHubjához, de valamivel több extrát kínál. Többek között támogatja az IEEE 802.11ac-s szabványt, és kilenc antennájával két sávon dolgozik. A termék az 5 GHz-es sávon legfeljebb 1300 Mbps-os tempót diktál, miközben 2,4 GHz-en 600 Mbps a maximális sebesség, és ezeket összeadva jön ki a fentebb említett 1900 Mbps. Természetesen a Wi-Fi mellett van a routeren egy gigabites WAN, illetve egy gigabites LAN port is, de nem maradt le az USB 3.0-s csatlakozó sem, valamint egy hangszóróra is futotta.

Nagy valószínűséggel az alapplatform ugyanaz, amit fentebb linkelt hírben részletezett a Google OnHub használ, de az ASUS csak a 4 GB-nyi eMMC tárhelyet erősítette meg. Támogatva vannak azonban a Bluetooth 4.0-s, illetve a 802.15.4-es Zigbee/Thread szabványok, vagyis az automatizált okosotthonra vonatkozóan is megfelelő alap ASUS OnHub SRT-AC1900.

Minden bizonnyal az ASUS szoftveres fronton is a Google alapjaira épít, tehát a szoftverfrissítések az egész OnHub családon elérhetők lesznek, viszont az SRT-AC1900-nak van egy kiemelendő extra képessége, amely az OnHub referenciarouterben nem található meg. Ez pedig a Wave Control, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy vezeték nélkül csatlakoztatott eszközt a router előnyben részesítsen, így nagyobb sávszélességet biztosítson számára. Ráadásul ez a képesség úgy hozható elő, hogy a kezünket a router fölött szimplán csak át kell húzni, és ez az állapot aktiválásra is kerül.

A 132 x 127 x 200 mm-es kiterjedésű ASUS OnHub SRT-AC1900 a fentiek mellett némileg más dizájnt kapott, mint a Google OnHub routere, így a felső része elvékonyodik, ami talán bizonyos felhasználóknak jobban tetszik. Az ASUS OnHub megoldása a Google áruházában rendelhető elő 220 dollárért, vagyis nagyjából 20 dollárral drágábban, mint az eredeti OnHub.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés