Hirdetés

Újabb „bizonyíték” a 99 dolláros Nexus tablet létezéséről

Már megszokhattuk, hogy „szivárgás” nélkül nem érkezhet új termék, vagyis a hivatalos bemutató előtt szép lassan a specifikáció szinte minden részletére fény derül, itt azonban az esetek többségében nem véletlen bakikról van szó, hanem inkább ügyes marketingről: az információ folyamatos csepegtetésével tartják fent, sőt fokozzák az érdeklődést. A 199 dolláros Google Nexus 7 tablet megérkezése óta arról szólnak a pletykák, hogy egy lényegesen olcsóbb variáns piacra dobását is tervezik, erről azonban hiteles információ nem nagyon érkezett.

Az utóbbi hetekben azonban újabb lendületet kapott a történet, ugyanis november végén a GLBenchmarks weboldalán felbukkant egy ME172V kódnevű ASUS készülék, amelynek főbb képességeire is fény derült. Az WonderMedia által készített SoC-ban 1 GHz-es processzor és 400 MHz-es Mali GPU található, a processzormagok száma ismeretlen. A kijelző felbontása 1024x600 pixel, méretét nem konkretizálták, de a 7”-es képátmérő borítékolható. A GLBenchmarks Android 4.1.1 operációs rendszert említ, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy a boltok polcaira már 4.2-vel a fedélzetén érkezik.

Más források 1 GB rendszermemóriáról és 1 MP-es kameráról beszélnek, vagyis az adatokból jól látszik, hogy a körvonalazódó tábla valóban a belépőszintet próbálja megcélozni, nem véletlenül, hiszen a legnagyobb eladások ebben a szegmensben történnek, nem pedig a prémiumkategóriában. Egy microSD kártyaolvasó meglétéről is keringenek szóbeszédek, ami elsőre talán azért lehet furcsa, mert a Google a Nexus 7 és a Nexus 10 esetében ezt stratégiai okokból kihagyta, de lehet, h költségcsökkentő megoldásként most inkább azt választják, hogy minimális beépített háttértárral egyetlen modellt készítenek.

December 18-én néhány fénykép került fel a Picasara, csakúgy mint a Nexus 10 megjelenése előtt, ezek EXIF adatai szerint egy ME172V kódnevű eszközzel készültek, innen a kapcsolat a GLBenchmarks információival, a feltöltő ASUS ASUS néven szerepel. Az 1280x720 pixeles felbontás is az 1 MP-es előlapi kamerát igazolja, ennél többet azonban nem sikerült megtudni. Mindenesetre ezek után nem lepődnénk meg, ha a 2013 januárjában esedékes CES alkalmával lehullna a lepel egy újabb, ezúttal még olcsóbb, ASUS gyártmányú Google Nexus tabletről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés