Az ASUS előállt egy Trinity APU-s notebookkal

Az ASUS megkezdte a K55DR típusú notebook forgalmazását, mely az AMD Trinity APU-ra épít, és hazánkban is kapható. Az újdonság a 15,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1366x768 pixel. A kommunikációs lehetőségeket az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth és az Ethernet biztosítja, továbbá a gépen található webkamera, kártyaolvasó, egy darab 3.0-s és négy 2.0-s USB, valamint egy HDMI és egy D-Sub interfész. Ebből a szempontból a masina felszereltsége hozza az manapság elvárt szintet.

Hirdetés

A számításokért AMD A8-4500M jelzésű, 35 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolt APU felel, mely négy darab 1,9 GHz-es alapórajelen üzemelő processzormagot tartalmaz, a Turbo Core órajel pedig 2,8 GHz lehet. Az IGP szerepét a 256 shader processzorral rendelkező Radeon HD 7640G jelzésű fejlesztés látja el, teszi mindezt 497 MHz-es alap- és 655 MHz-es turbó órajellel. A rendszerben található egy dedikált grafikus vezérlő is az 1 GB VRAM-mal felszerelt AMD Radeon HD 7670M személyében, így elérhető a Dual Graphics szolgáltatás. A DDR3 rendszermemória kapacitása 4 GB lesz, míg az adatokat 500 vagy 750 GB-os merevlemez tárolhatja, az archiválásért pedig DVD-író felel.

A K55DR jelzésű notebookban 4700 mAh-s hatcellás akkumulátor található, de az üzemidőről egyelőre nincs pontos adat, mindenesetre ki lehet indulni abból, hogy az AMD AllDay Power hitelesítés 8 órás működést követel enyhe webes terhelés mellett. AMD visionös gépről lévén szó a rendszer támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t, illetve az OpenCL 1.2 és a C++ AMP felületet. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video, illetve a stage 3D szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt. A Trinity APU emellett rendelkezik HSA-kompatibilis MMU egységgel (IOMMU v2), továbbá támogatott az Eyefinity szolgáltatás is, mely a K55DR esetében további két kijelzőt hajt meg a notebook saját megjelenítője mellett, és a HDMI-re kötött egység független nyolccsatornás hangfolyamot is kaphat. A sztereó 3D-s tartalmak kezelése is megoldható, ha a HDMI interfészre csatlakoztatott kijelző képes feldolgozni a jelet.

Az előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel rendelkező ASUS K55DR alapkiépítésben 160 000 forint körüli áron lelhető fel a hazai boltok polcain.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés