Megújult az ARM videokódoló és -dekódoló blokkja

A Mali-V61-es fejlesztést tényleg mindent tud, amire ma szükség lehet.

Az ARM a Mali-TG51-es GPU IP mellé bejelentette a Mali-V61-es skálázható videokódoló és -dekódoló blokkot is.

A Mali-V61-es fejlesztés korábban Egil kódnéven futott, és a Mali-V500 és Mali-V550-nel elkezdett utat viszi tovább, vagyis egy egytől nyolc magig skálázható konstrukcióról van szó, ami viszont az elődök összes képességét kiegészíti a HEVC, illetve a VP9 formátum kódolásával és dekódolásával. A HEVC dekódolását persze a Mali-V550 is támogatta, de csak nagyon korlátozott szinten, ezek tekintetében a Mali-V61 sokkal jobb. Többek között minden újabb formátumnál támogatott a 10 bites videokódolás és -dekódolás is.

Maga a rendszer mindent tud, ami ma elvárható egy ilyen videokódoló és -dekódoló blokktól, sőt, az elődhöz képest még a biztosított minőség is javult, ami az ARM szerint lényeges tényező, ahogy jönnek az egyre nagyobb kijelzőt kínáló 4K-s tévék.

A vállalat a fentiek mellett emlékeztetett arra, hogy a Mali-G sorozatú GPU IP-kkel, a Mali-V61-gyel és a korábban bemutatott Mali-DP650-es kijelzőprocesszorral mostantól komplett pakkot kínálnak az érdeklődőknek, biztosítva a következő években felmerülő igények kiszolgálását. Az ARM Mali-V61 már licencelhetők a partnerek számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés