Megújulnak az ARM Mali fixfunkciós blokkok is

Az ARM a Mali-T800-as GPU IP-k mellett bejelentette a Mali-DP550-es display processzort, illetve a Mali-V550-es skálázható videokódoló és -dekódoló blokkot.

A Mali-V550 a Mali-V500 továbbfejlesztése. A rendszer az alapokat tekintve nem változik, így marad a maximum 8 mag, de ezekkel már a 4K-s HEVC videók dekódolása is lehetséges, akár 120 képkocka/másodperces sebességgel. Maguk a magok egyébként némi módosításon estek át, hogy jobban igazodnak a HEVC formátum igényeihez, emellett megjelent a 10 bites YUV formátum natív támogatása.

ARM Mali-V550
ARM Mali-V550 [+]

A Mali-V550 lényeges újítása a Motion Search Elimination technika, amely a Transaction Elimination eljárás alkalmazása a H.264-es videókra vonatkozóan. Bevezetésre kerül az AFBC (ARM Frame Buffer Compression) protokoll is, ami egy veszteségmentes tömörítési eljárás a képkockákra vonatkozóan, így azok kevesebb helyet foglalnak a memóriában, illetve ennek megfelelően kevesebb memóriamásolás is szükséges. Az alapokat az ARM a GPU IP-kből mentette át, így egyik technika sem új, csak skálázható videokódoló és -dekódoló blokkban még nem voltak jelen.

A Mali-DP550 a Mali-DP500 továbbfejlesztése. Ennél a blokknál a legfontosabb újítás a Motion Search Elimination technika, illetve a 10 bites YUV formátum natív támogatásának a bevezetése.

ARM Mali-DP550
ARM Mali-DP550 [+]

A Mali-DP550 elsődlegesen a tévépiacon lehet hasznos, mivel a fejlesztések nagyrészt a 4K-s felbontásra, illetve az új generációs interfészek támogatására vonatkoznak.

Az ARM Mali-V550 és Mali-DP550 blokkok már licencelhetők a partnerek számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés