ARM-os HP netbook és dupla kijelzős notebook érkezhet a közeljövőben

Hirdetés

Az év elején rendezett CES kiállításon már néhány képen láthattuk a HP új, ARM alapú parányi netbookját, azonban akkor még elég kevés információ volt róla. A cég spanyol kirendeltsége egy sajtóközleményben elárult néhány részletet a lassan közeledő hordozható gépről. A leírás szerint Compaq AirLife 100 néven forgalomba kerülő masina 10,1 colos érintőképernyős kijelzőt alkalmaz, és várhatóan a HP saját fejlesztésű felhasználói felületét használja majd. A rendszer a Qualcomm Snapdragon QSD8250-es SoC-ra épül, ami egy 1 GHz-es órajelen üzemelő Scorpion magot tartalmaz.

HP Compaq AirLife 100
HP Compaq AirLife 100

A Compaq háttértára 16 GB-os flash alapú meghajtó lesz, ami az SD kártyaolvasó segítségével tovább bővíthető. A webkamerával operáló termék billentyűzete 92%-os szélességű. Természetesen nem hiányozhat a Wi-Fi és a 3G modem a felszereltségből, hiszen az AirLife elsődleges feladataként az internetelérés biztosítása tekinthető, bárhol is legyen a felhasználó. Ebben az akkumulátor is nagy segítséget jelent, ugyanis a cég szerint a netbook akár 12 órán keresztül is üzemképes átlagos használat mellett. Az Androidos újdonság minden részlete valószínűleg a barcelonai Mobile World Congress-en derül majd ki.

HP Compaq AirLife 100
HP Compaq AirLife 100

Az gScreen Computer igen furcsa jószágáról is beszámoltunk már tavaly ősszel, bár akkor még inkább terv volt, mint valóság. A cég kétképernyős notebookjáról van szó, amely az akkori hírek szerint 15,4”-es kijelzőkkel készült volna, ha elkészül egyáltalán. A legújabb információk szerint úgy tűnik, valóban kapható lesz a SpaceBook 17 névre keresztelt óriás. Az 17-es szám nem véletlen a típusjelzésben, ugyanis 15-ösök helyett 17,3 hüvelykes LED háttérvilágítású monitorokkal lesz felszerelve a gépezet.

gScreen SpaceBook 17
gScreen SpaceBook 17

Belül 2,66 GHz-es Intel Core i7-620M processzor fog dolgozni, mellette 4 GB memóriával és negyed vagy fél terabájtos merevlemezes háttértárral. A dupla kijelző vezérléséről az 1 GB-os fedezeti tárral rendelkező GeForce GTS 150M jelzésű videokártya gondoskodik. A SpaceBookban található még DVD-író, hat az egyben kártyaolvasó, valamint Wi-Fi és Bluetooth adapter, továbbá a Gigabit Ethernet interfész sem hiányzik. A kilenccellás akkumulátorral felszerelt gépezetre a gyártó Windows 7 Professionalt telepít. A termék megjelenése májusban esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés