Hirdetés

Kell is, meg nem is új hűtő a harmadik generációs Ryzen Threadripperhez

A felfogatás meg fog egyezni a korábbi foglalattal, de a megfelelő hűtőteljesítményről érdeklődni kell a gyártóknál.

Az AMD a tegnapi napon mutatta be a harmadik generációs Ryzen Threadripper processzorokat, amelyek az új, Socket sTRX4 foglalatba illeszthetők. Utóbbi sokban hasonlít a korábbi Socket TR4-re, csak némileg át lett variálva az alaplap felé történő vezetékezés, viszont egy nagy kérdés megmaradt: kell-e új processzorhűtő?

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük az AMD-t, és elmondták, hogy foglalat fizikai kialakítása szempontjából nem kellett áttervezni a hűtés lefogatását. Ez azt jelenti, hogy amelyik termék felszerelhető volt a Socket TR4-re, az a Socket sTRX4-gyel is kompatibilis. Ugyanakkor számításba kell venni, hogy a korábbi Ryzen Threadripperek nem feltétlenül kerültek a 280 wattos TDP fogyasztási osztályba, vagyis a már piacon lévő hűtőket fizikailag fel lehet szerelni, de a megfelelő hűtőteljesítményről meg kell kérdezni az adott gyártót.

A fentiekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy az AMD a változásokról régebben tájékoztatta a processzorhűtőket gyártó cégeket, így jó eséllyel mára mindenki le tudta tesztelni, hogy a korábban kiadott konstrukciók el tudják-e vezetni a harmadik generációs Ryzen Threadripper által generált hőmennyiséget, vagyis ezekre a felhasználói kérdésekre tudnak válaszolni. Bizonyos cégek esetleg már egy közleményt is adhattak ki az ügyben, és ezzel párhuzamosan már módosíthatták az adott hűtő foglalatkompatibilitásra vonatkozó specifikációját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés