Hirdetés

Már a halandók is választhatják az Arctic méretes toronyhűtőjét

A Freezer 50 mindeddig csak Ryzen Threadripperre készült verzióban volt elérhető, most azonban bemutatkozott az új, több foglalattal is kompatibilis modell.

Hirdetés

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az Arctic azt a processzorhűtőt, amely könnyedén megbirkózik az AMD Ryzen Threadripper processzorok által termelt hővel, ám sajnálatos módon itt véget is ért a kompatibilitási lista, más foglalatra nem lehetett felszerelni az eszközt.


[+]

A gyártó most bemutatta az Intel LGA115x, LGA1200, LGA2011, LGA2011-v3, 2066, illetve AMD Socket AM4 foglalatba helyezhető processzorokkal kompatibilis változatot, amely érdekes módon magasabb egy milliméterrel (165 helyett 166 mm), tömege azonban csökkent, 1242-ről 1160 grammra.


[+]

A kialakítás maradt a régi, továbbra is duplatornyos, egy 120 és egy 140 mm átmérőjű ventilátor által hűvösen tartott hűtőről beszélünk, amelynek bordája hat hőcsövön keresztül közvetlenül érintkezik a processzor kupakjával. Számítógépünk alkatrészeinek kiválasztásakor nem csak a gépház, de a memóriamodulok méretét is érdemes ellenőriznünk, hiszen a termékoldal leírása szerint csak 37,5 mm, vagy annál alacsonyabb egységek férnek be a borda alá.


[+]

A hűtő tetejéről most sem maradt le az ARGB világítás, amelyet alaplapunkról, vagy a 60 eurós alapmodellhez képest 10 euróval drágábban kapható csomagban megtalálható kontrollerről vezérelhetünk.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés