Hirdetés

Már a halandók is választhatják az Arctic méretes toronyhűtőjét

A Freezer 50 mindeddig csak Ryzen Threadripperre készült verzióban volt elérhető, most azonban bemutatkozott az új, több foglalattal is kompatibilis modell.

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az Arctic azt a processzorhűtőt, amely könnyedén megbirkózik az AMD Ryzen Threadripper processzorok által termelt hővel, ám sajnálatos módon itt véget is ért a kompatibilitási lista, más foglalatra nem lehetett felszerelni az eszközt.


[+]

A gyártó most bemutatta az Intel LGA115x, LGA1200, LGA2011, LGA2011-v3, 2066, illetve AMD Socket AM4 foglalatba helyezhető processzorokkal kompatibilis változatot, amely érdekes módon magasabb egy milliméterrel (165 helyett 166 mm), tömege azonban csökkent, 1242-ről 1160 grammra.


[+]

A kialakítás maradt a régi, továbbra is duplatornyos, egy 120 és egy 140 mm átmérőjű ventilátor által hűvösen tartott hűtőről beszélünk, amelynek bordája hat hőcsövön keresztül közvetlenül érintkezik a processzor kupakjával. Számítógépünk alkatrészeinek kiválasztásakor nem csak a gépház, de a memóriamodulok méretét is érdemes ellenőriznünk, hiszen a termékoldal leírása szerint csak 37,5 mm, vagy annál alacsonyabb egységek férnek be a borda alá.


[+]

A hűtő tetejéről most sem maradt le az ARGB világítás, amelyet alaplapunkról, vagy a 60 eurós alapmodellhez képest 10 euróval drágábban kapható csomagban megtalálható kontrollerről vezérelhetünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés