Hirdetés

Apró újítást kapnak a Noctua klasszikus házhűtői

Hirdetés

A gyártó nemrégiben mutatta be FocusedFlow technológiával készített NF-F12 PWM típusjelzésű ventilátorát, melynek számos újítása közül az egyik a PWM vezérlés megjelenése volt. Ez önmagában nem lett volna kerítésszaggató újítás, ha a gyártó nem áll elő valami újdonsággal ezen a téren. Elmondásuk szerint az eddig elérhető PWM megoldásokat azért nem integrálták, mert az impulzus megszaggatása miatt hirtelen bekövetkező felfutás eredménye, hogy a motor a hirtelen rántások miatt halk percegő hangot bocsát ki magából, ez pedig nem illett egy olyan termékcsoportba, aminek alapvetően az a célja, hogy a lehető leghalkabban üzemeljen. Az általuk használt és finomhangolt NE-FD1 IC-vel viszont sikerült megvalósítani, hogy a felfutás kevésbé legyen meredek, ami kevésbé terheli a motort, így az említett percegés sem lesz hallható.

Ez az újítás most már nem csak az NF-F12 PWM kiváltsága, hanem a 120 mm-es, kilenclapátos NF-P12, valamint a 90 mm-es NF-B9 és a 80 mm-es átmérővel rendelkező NF-R8 is megvásárolható PWM-es változatban. Ez tehát azt is jelenti egyben, hogy ezen típusok tápkábele plusz egy érrel gazdagodik, azaz a PWM kiaknázásához 4 tűs csatlakozást igényelnek.

Az imént felsorolt termékek esetében a legfontosabb technikai paraméterek, mint a maximális fordulatszám, zajkibocsátás és légszállítás érintetlenül maradtak, viszont a fogyasztásuk 20-50 százalékkal csökkent. Részben változtattak a csomag tartalmán is, azaz kihagyták belőle az U.L.N.A (ultra low noise) zajcsökkentő adaptert és a 3->4 tűs átalakítót, helyettük egy 4 tűs elosztó, valamint egy 30 cm-es hosszabbító kerül a dobozba.

Az NF-P12, NF-B9 és NF-R8 ventilátorok PWM-es változatainak árazása rendre 19,9, 17,9 és 14,9 euró, a garancia pedig továbbra is hat év.

Előzmények

Hirdetés