Kisebb ráncfelvarrást kapott a MacBook Pro termékcsalád

Az új hardvereknél minden bizonnyal nagyobb öröm lesz az új billentyűzetdizájn.

Az Apple bejelentette, hogy némi ráncfelvarrásban részesíti a 2017-ben bemutatott MacBook Pro termékcsalád, tavaly frissített modelljeit. A külsőben nem lesznek igazán változások, de a teljesítmény javul, ugyanis a Touch Barral rendelkező, 13 és 15 hüvelykes modellek újabb processzorokat kaptak.

A kisebbik gépben marad a 8. generációs Core sorozat, de a négymagos lapka alapórajele Core i5 választása esetén 2,4, míg Core i7 mellett 2,8 GHz lehet. A maximális turbó rendre 4,1 és 4,7 GHz, míg az Iris Plus Graphics 655-ös IGP 128 MB-os eDRAM-ot is kapott.

A nagyobbik testvérbe már 9. generációs Core sorozat kerül, ezek közül az alapmodellbe hatmagos Core i7 2,6 GHz-es alapórajellel és 4,5 GHz-es turbóval, de opciót jelent a nyolcmagos Core i9, méghozzá 2,3 vagy 2,4 GHz-es modell szintjén, amelyek maximális órajele rendre 4,8 és 5 GHz. A grafikus vezérlőre vonatkozó kombinációk itt nem változtak, az UHD Graphics 630-as IGP-t mindenképpen kiegészíti egy AMD Radeon Pro sorozatú dedikált GPU, ez géptől függően lehet 555X és 560X, illetve Vega 16 és Vega 20.


[+]

Az Apple a fenti változások mellett javított a billentyűzetdizájnon, és a vállalat azt állítja, hogy az újonnan bevezetett módosítások jelentős mértékben gátolják a porszemcsék bejutását. Persze ugyanezt mondták a harmadik generációs, pillangó mechanizmusra épülő billentyűzetüknél is, aztán továbbra akadtak vele gondok, bár a hibabejelentések száma azért csökkent. Azt sajnos nehéz megmondani, hogy a negyedik generációs fejlesztéssel sikerült-e végre leszámolni a problémával.

Az új, Touch Barral rendelkező MacBook Pro modellek már rendelhetők, lényegében az elődök árazásával, vagyis a 13 hüvelykes megoldás 679 990, míg a 15 hüvelykes 899 990 forinttól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés