GPU-khoz és CPU-khoz is Total War: Warhammert ad az AMD

Az AMD elérhetővé tett egy friss, ingyen játékot kínáló promóciót, amelynek kapcsán a holnapi napon megjelenő Total War: Warhammer című alkotást lehet megszerezni.

A SEGA leányvállalataként működő The Creative Assembly új játéka a TW Engine 3 videojáték-motor alaposan felújított verziójára épül, amely a DirectX 11 mellett támogatni fogja a DirectX 12-t is egy hamarosan érkező frissítés keretében. A fejlesztők korábban elmondták, hogy az utóbbi API-ból leginkább az aszinkron compute képesség érdekes számukra, és annak érdekében, hogy ezt kihasználják számos, korábban grafikai futószalagban betöltött eljárást átraktak compute shaderbe. Emiatt a részecskeszimulálás, az SSAO, illetve a direkcionális fényszámítás párhuzamosan fut az olyan grafikai munkákkal, mint az árnyéktérkép és a geometria puffer generálása. További adalék, hogy a Total War: Warhammer támogatni fogja az explicit multiadapter módot is. Bár a motor a hagyományos, kényszerített AFR-től sem riad vissza, de ennek a hatásfokát már számos tényező korlátozza, amelyek DirectX 12-ben szerencsére megkerülhetők.

A TW Engine 3-at egyébként szinte teljesen átírták, így az erre épülő játékok már csak 64 bites módban futtathatók. Emellett a grafikai modulként felfogható Warscape Engine struktúráját is az explicit API-k igényeihez szabták, ami a processzor oldalán történű többszálú végrehajtás szempontjából segít.

Az AMD promócióján belül a fő kereskedőpartnerek kapnak számos kódot, amelyet az AMD Radeon R9 390 és 390X jelzésű VGA-k, illetve a dobozos nyolcmagos FX processzorok mellé kínálhatnak. A vásárlás előtt természetesen érdemes megkérdezni az adott kereskedőt, hogy a kiválasztott termékhez jár-e az ingyenes Total War: Warhammer.

A játék a fentebb említett Radeonokhoz és FX processzorokhoz kapott kód alapján az alábbi oldalon igényelhető. A kódok október közepéig válthatók be. A promóció augusztus közepéig, vagy a készlet erejéig tart.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés