Hirdetés

Extra adatok érkeztek az AMD Rembrandt kódnevű fejlesztéséről

A korábbi szivárgás kvázi kiegészült a hiányzó információkkal, bár sok meglepetésre azért nem kell számítani.

Egy hónapja írtunk arról a kiszivárgott útitervről, amely az AMD érkező fejlesztéseiről árulkodik. Ennél a 2022-ben érkező, Rembrandt kódnevű fejlesztés csak részben volt látható, így nem lehetett pontosan tudni, hogy mi található benne, de most előkerült egy kép, amely ezeket részleteket pótolja.

Hirdetés

A Rembrandt SoC a TSMC 6 nm-es gyártástechnológiáján készül, Zen 3 magokat kap, illetve RDNA 2 architektúrára épülő IGP található majd benne, míg a memóriavezérlője DDR5 vagy LPDDR5 szabványú memóriákat kezel. Emellett megtalálható lesz benne a Van Gogh újításának tekinthető CVML, amivel jelentősen növelni lehet az egyes új eljárások teljesítményét, gondolva itt például a gépi tanulás dedukció szakaszára. Friss pletykák szerint a Rembrandt SoC már az USB4-hez is integrált formában kínál támogatást.


(forrás: MebiuW) [+]

Nagyon nagy meglepetést azért a friss adatok nem hordoznak, talán csak a 6 nm lehet érdekes, de tudni kell, hogy a TSMC 5 nm-es eljárása igen drága lesz, tehát az AMD számára ezen a szinten jobb opciónak tűnhet a már ismert a kiismert 7 nm-es gyártástechnológia half-node-jára ugrani. Ez ugyan nem kínál olyan előrelépést mint az 5 nm, viszont a vállalat továbbviheti a 7 nm-en használt dizájnkönyvtárait.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés