Hirdetés

Felkonferálta az érkező két EPYC-et az AMD

A Genoa platform CPU-ja 96, míg a Bergamóé 128 maggal fog dolgozni.

Az AMD a tegnapi nap folyamán prezentálta a Milan platform frissítését a hozzá illeszthető Instinct gyorsítók társaságában, de már készülnek az új platformok, név szerint a Genoa és a Bergamo.

A Genoa nem lehet ismeretlen, mivel többször is írtunk már róla, legutóbb eléggé részletesen, és tulajdonképpen az AMD is megerősítette a 96 darab Zen 4 magot, a chipletek 5 nm-es gyártástechnológiáját, illetve a DDR5 és a PCI Express 5.0 támogatását. Új információ viszont a CXL szabvány kezelése, amiről korábban nem szóltak a pletykák, de logikus fejlesztésnek számít, hiszen érdekes memóriakonfigurációjú rendszerek tervezhetők általa.

Teljesen újnak tűnik a Bergamo platform, amelyet az AMD kifejezetten a felhőalapú adatközpontoknak tervez. Ez a processzor már Zen 4c nevű magokat fog használni, ebből is 128 darabot. Ráadásul pont ugyanabba az 6096 tűs Socket SP5 nevű, LGA típusú foglalatba helyezhető, amibe a Genoa platform processzora, tehát könnyű fejlesztési utat kínál az ügyfeleknek.

A megjelenés tekintetében a Genoa platform a következő évben érkezik, várhatóan az esztendő második felében, míg a Bergamo platformra a 2023-as év első feléig kell várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés