„Víziót” kínál az AMD

A notebookgyártók tudni vélik, hogy az AMD hamarosan bevezet egy egységes márkanevet a mobil platformok népszerűsítésére, mely a nem túl frappáns – és ennek megfelelően elvétve alkalmazott – „Better by Design” szlogent cseréli le. A márkanév jelentősége egyáltalán nem elhanyagolható a piacon, amire az Intel Centrino jelölésének a sikere a példa. Máig van olyan vásárló, aki kifejezetten Centrino mobil gépet kér az eladótól, amit természetesen meg is kap. Ezért némiképp furcsa is az Intel múlt héten bejelentett közleménye, melyben leírja, hogy a komoly marketingértékkel bíró Centrino márkanevet nem alkalmazza tovább a notebookok piacán.

Ez a döntés valószínűleg jó hír az AMD-nek, hiszen így nem kell megküzdeni a Centrino név piaci erejével, ám a „Better by Design” erőltetett mivolta miatt mindenképpen frappánsabb és lehetőleg rövidebb márkajelzés kellett. Ezért született meg a Vision elnevezés, mely a notebookgyártóktól kiszivárgott információk szerint a multimédiás felhasználásra szánt mobil gépeket fogja jelölni.

A képen látható Vision ábra vélhetőleg nem tükrözi a végleges dizájnt, de a színösszeállítás elég figyelemfelkeltő. A notebookra ragasztott Vision matrica természetesen azt jelenti majd, hogy a mobil gépezet belsejében AMD központi és grafikus processzor található, melyhez a vállalat platformszintű szolgáltatásokat kínál. A márkanévnek három teljesítménykategóriája lesz, ami alapján könnyen kiválasztható a megfelelő platform.

AMD Vision név alatt az ultrahordozható vagy ultravékony szegmensbe nevező termékeket kell majd érteni, melyek egy alacsony fogyasztású Athlon Neo X2 processzort és egy Radeon HD 3200 vagy 4200 típusú integrált grafikus vezérlőt alkalmaznak. A Vision Premium jelzés már komolyabb gépet takar, mely a maximális teljesítmény és az energiatakarékosság között próbálja megtalálni az egyensúlyt, e rendszerek már dedikált ATI Mobility Radeon GPU-val fognak rendelkezni. A csúcsot a Vision Ultimate jelölés fogja képviselni, melyben a legerősebb AMD Turion X2 processzorok és az ATI Mobility Radeon HD 4800 szériás grafikus modulok kerülnek majd felhasználásra, a kedvező fogyasztás pedig némileg háttérbe szorul a maximális teljesítmény érdekében.

A Vision márkanév hivatalos bejelentésére még várni kell, de az információk szerint az AMD még idén jóváhagyja a tervezetet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés