AMD-s alaplappal frissít a Sapphire ismét: Pure Platinum A75

Láthattunk már idén Pure Black és Pure White alaplapot is a Sapphire-tól, most pedig az analógiát folytatva ismét egy hasonló nevű eszköz érkezik, az ugyancsak AMD alapú Pure Platinum lap, egészen pontosan az A75 modell. A friss típus FM1 foglalattal rendelkezik, így az AMD A szériás, Llano kódnevű APU-it támogatja, mérete pedig a normál ATX.

Ennek megfelelően memóriából a szokásos négy slotot kapjuk, melyekbe akár 32 GB összméretű DDR3-as modult pakolhatunk, bővítőhelyekből pedig hat áll a rendelkezésünkre. Ezekből az egyik x16-os PCI Express, van két x1-es és egy nyitott végű x4-es PCIe, valamint még két normál PCI sín is. A tárolók öt darab 6 Gbps-os SATA aljzatára, vagy eSATA csatlakozójára köthetők, de találhatunk még rajta négy 3.0-s USB-t is. A portok közt van továbbá Gigabit Ethernet, DVI, HDMI és DisplayPort képkimenet, illetve 7.1-es hangkimenet. Ezeken felül Bluetooth modult is tartalmaz a Platinum A75.

Az alaplap kettős BIOS-szal, többfázisú feszültségszabályzó áramkörrel és hibajelző LED-del felszerelve érkezik, ára pedig előreláthatólag 117 euró körül várható, de a megjelenésig ez még változhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés