Újabb Gigabyte alaplapok az A75-ös szériában

A Gigabyte előreláthatólag összesen hét új A75-ös alaplapot fog bemutatni a közeljövőben, amik körül kettőt már láthattunk is, a GA-A75-UD4H és a GA-A75M-UD2H modelleket. Ezek mellé tehát további öt típus érkezik, név szerint a GA-A75-D3H, GA-A75-DS3P, GA-A75M-D2H, GA-A75M-S2V és a GA-A75N-USB3 alaplapok, melyek közül az A75M jelzésűek természetesen microATX-es formátumúak lesznek.

Gigabyte GA-A75-D3H
Gigabyte GA-A75-D3H [+]

Az Hudson chipsetes újdonságok tehát az AMD A szériás, 32 nm-es APU-it támogatják majd, melyek két- vagy négymagos CPU és DirectX11-es GPU összeolvasztásának tekinthetők lényegében. Az integrált grafikus mag mellé az alaplapokra tehetünk dedikált grafikus kártyát is, amik akár össze is köthetőek, ha az utóbbi a AMD Radeon HD 6000 sorozatból kerül ki. Az új alaplapok a Gigabyte Super4 családjának tagjaiként érkeznek. Ennek egyik része a „Super Safe”, a biztonságot növeli kettős BIOS-ával, 3 TB feletti méretű HDD támogatásával, USB portonkénti tápellátással és 50 000 órás működésre hitelesített szilárdelektrolitos kondenzátorokkal. A „Super Speed” az Ultra Durable dizájnt, a plusz tápellátásos USB portokat és az ezen keresztül megvalósított kikapcsolt állapotban való tölthetőséget jelzi. A „Super Saving” a fogyasztás csökkentéséért felel, amit nagyobb hatásfokú alkatrészekkel, alacsonyabb CPU hőmérséklettel érnek el. Végül a „Super Sound” a kiváló teljesítményű, 108 dB-es jel/zaj viszonyra képes HD hangot jelzi.

Gigabyte GA-A75M-D2H
Gigabyte GA-A75M-D2H [+]

A DS3P és USB3 modellek még nem jelentek meg a gyártó weboldalán, az A75-D3H, A75M-D2H és A75M-S2V specifikációi azonban már ismertek. A két utóbbi lap csupán annyiban tér el, hogy a D2H-n találunk egy HDMI portot is a DVI-D és a D-Sub mellett, egyébként teljesen megegyeznek. Az A75-D3H pedig bővítőhelyeinek számában különbözik, rajta két x1-es PCIe és három PCI slot van a két x16-os PCIe mellett, míg a microATX-eseken egy-egy található csak. 6 Gbps-os SATA aljzatból hat került mindre, ám az ATX-esen ezek egyike eSATA formában került kivezetésre. Memóriamodulok számára microATX-eseken pedig négy helyett csak két aljzat használható.

Gigabyte GA-A75M-S2V
Gigabyte GA-A75M-S2V [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés