A Biostar felújította TZ68A+ alaplapját, hamarosan érkezik a TZ68K+

A Biostar már több Z68 chipsetes alaplapot is bemutatott az idei év során, köztük még nyár elején a TZ68A+ modellt, mely egy ATX-es méterű típus volt. A gyártó azonban időközben újra előszedte a terméket, és kicsit felújította, valamint meg is erősítette annak tápáramkörét.

Hirdetés

A TZ68K+ jelzésű alaplap szinte ugyanúgy néz ki, mint az elődje, de némi változás történt a felszín alatt. A K-s típus már erősebb VRM áramkört kapott, így már nyolc fázisos tápellátást kap a processzor, szemben az előző négy fázisos rendszerrel, és ezekre hűtőborda is került. Emellett pár alkatrészt kissé átrendeztek, de nagyjából itt ki is merült a lelkesedés a jelek szerint, vagy csak aszerint gondolkodik a cég, hogy ami nem romlott el, ne javítsd meg.

Mindenesetre a többi részlet a régi maradt, így természetesen itt is az LGA1155-ös foglalattal találkozhatunk, ami mellett négy DDR3 memóriafoglalat, egy x16-os PCI Express 2.0, egy hasonló x16-os, de elektromosan csak x4-es port, továbbá egy x1-es PCI Express, valamint két normál PCI bővítőhely található. A tárolók számára ezúttal is két 6 Gbps-os és négy 3 Gbps-os SATA aljzat kapott helyet, de van számos 2.0-s és két 3.0s USB is, az egyéb kimenetek közt pedig 1.4-es HDMI, DVI és D-Sub képkimenetek sorakoznak.

Egyelőre nem derült ki, hogy egészen pontosan mikortól lehet kapni a felújított alaplapot, és az sem, hogy árban mennyivel fog eltérni elődjétől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés