AMD-nVidia együttműködés

[nVidia] Taiwan, Taipei. Az Nvidia és az AMD bejelentette, hogy az Nvidia az első alkalmazója az AMD HyperTransport technológiájának. Ez a technológia jelentősen megnöveli az Nvida új termékének, az nForce Platform Processing Architecture-nek (Crush, ha úgy jobban tetszik) teljesítményét. Az említett rendszerbe építették az nForce Integrated Graphics Processor (IGP)-t és az nForce Media and Communications Processor(MCP)-t, létrehozva a leggyorsabb, a legerőteljesebb, és legtöbb lehetőséggel bíró chipsetet (gondolják ők.. :D).

Az Nvidia nForce chipset két "hídját" az AMD HyperTransport I/O busza köti össze, ezzel biztosítva az akár 800 MB/sec-es adatátvitelt, így az IGP és a MCP közötti adat és információ áramlás a (jelenleg) elérhető leggyorsabb lesz.

"Az Nvidia és az AMD úttörő technikájának ötvözése (mint a HyperTransport és a DDR) várhatóan jelentősen megnöveli mind az AMD Athlon és Duron processzorokkal szerelt rendszerek teljesítményét", mondta Richard Heye. "A mai bejelentés egy újabb lépés a HyperTransport piacra vezetésében. A HyperTransport technológia, hivatalos nevén Lightning Data Transport (LTD), egy új fejlesztés a chipset egységei közti adatok gyorsabb mozgatásához. A maximális adatávitelnél a rendszer 12.8GB-ot pumpál másodpercenként. A HT-ot arra tervezték, hogy a PC-én belüli chipek (hálózati, kommunikációs eszközök, chipset chipjei, stb.) közötti kommunikációt 48-szor gyorsabbá tegyék, mint a jelenleg létező megoldások (pl. PCI buszon keresztüli adatátvitel).

"Az Nvidia együttműködése az AMD-vel a HT techológia használatában fontos lépés azon cél megvalósitásában, hogy hihetetlen teljesítményt biztosító rendszert szállítsunk ügyfeleink részére", nyilatkozta Dan Vivoli, az Nvidia marketing részlegének alelnöke. "A mai PC-s alkalmazások egyre összetetteb 3D grafikát, nagyobb sebességű hálózati kapcsolatot, 3D-s hangzást igényelnek (jéé, az elmúlt években hangzásról szó sem volt :)). Az nForce architektúra arra lett tervezve, hogy összekösse a felhasznólók igényeit a jelen és a közeljövő technológiai lehetőségeivel."

Azóta történt

Hirdetés