Amazon Echo: mindenre van válasza

Az Amazon nagyot domborított az Echo nevű termékkel, amely külsőre egy igényesen kivitelezett hangszórónak tűnik. Benne 2,5 colos mélynyomó és 2 colos magas hangokért felelős hangsugárzó található, amelyeknek, illetve elsődlegesen a belső kialakításának hála igen jó minőségű hangzást biztosít.

Különlegességét a hét mikrofon adja. Utóbbiból azért van ennyi, hogy a térben lévő összes hangot érzékelje, ugyanis az Amazon Echo Wi-Fi kapcsolaton keresztül ráköthető az internetre, ahol az Amazon felhőjéhez csatlakozik. A felhasználónak csak meg kell szólítania egy parancsszóval az eszközt, majd kérni és kérdezni lehet tőle, illetve utasítások is kiadhatók.

Az Amazon Echo a parancsokat feldolgozza és ennek megfelelő reakció születik meg. Többek között zene igénylésénél megszólal a zene, kérdés feltevésénél az Amazon felhőjében tárolt válasz érkezik meg, illetve utasításnál a lehetőségekhez mérten teljesül a parancs. Az Echo ennek megfelelően egészen sokszínű eszköz, a számítási felhő erejére építve gyakorlatilag bármire képes.

Az Amazon Echo egyszerűen konfigurálható egy ingyenes alkalmazás segítségével, amely elérhető Fire OS-re és Androidra, illetve webböngészőn keresztül gyakorlatilag bármilyen platformról megoldható a beállítása. A termék rendelkezik Bluetooth interfésszel is, vagyis mobil eszközön keresztül is lejátszhatók rajta a zenék.

Az Amazon Echo 199 dollárért rendelhető meg a gyártó webáruházán keresztül. Később a termék képességei bővülni fognak, hiszen alapvetően a felhőből van vezérelve, vagyis technikailag annyit tud, amennyit az Amazon felhőjének adatbázisa lehetővé tesz. Utóbbi folyamatosan fejlődik, így az Echo tudása is nő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés