Alexával felturbózott eszközöket mutatott be az Amazon

Az Amazon bemutatott két új, Alexával felturbózott eszközt. Mint az közismert, Alexa egy felhőn keresztül működő digitális asszisztens, amely elsőként az Amazon Echo-ban mutatkozott be (akkor még név nélkül), majd később tiszteletét tette az új Fire TV-n és Fire TV Sticken.


Amazon Echo Dot Voice Assistant

Alexa népszerűségét jelzi, hogy a vállalat erre a szolgáltatásra építette a Echo Dot Voice Assistant terméket, mely gyakorlatilag a fentebb linkelt eredeti Echo kisebb verziója. Funkcionálisan pontosan ugyanazt tudja, de a beépített hangszórója jóval szerényebb képességű a nagyobbik testvérhez viszonyítva, aminek hála jóval kisebb méretű lehet az eszköz. Ugyanakkor a 38 x 84 x 84 mm-es kiterjedésű Echo Dot Voice Assistant hozzáköthető egy tetszőleges hangrendszerhez, és máris jobban fog szólni. Mindezért az Amazon 90 dollárt kér, vagyis a normál verzió árának a felét.

Az Amazon Tap Portable Speaker egy Alexával kiegészített, Bluetooth interfészen keresztül működő hordozható hangszóró. Az Echo eszközökkel ellentétben ez nem igényel állandó áramellátást, mivel akkumulátora majdnem egész napos működést tesz lehetővé, ugyanakkor éppen ezért nem is hallgatózik örökké, vagyis Alexától csak úgy lehet kérdezni, ha a felhasználó megérinti az erre szolgáló, mikrofont ábrázoló felületet. Ezen belül egyébként Alexa a helyi IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi hálózaton keresztül funkcionálisan ugyanazt tudja, mint a többi terméken.

Amazon Tap Portable Speaker
Amazon Tap Portable Speaker

A 159 x 66 x 66 mm-es Tap Portable Speaker egy Dolby technológiát alkalmazó sztereó hangrendszert használ, és 360 fokos omnidirekcionális hangot biztosít. A terméket 130 dollárért lehet előrendelni, a kiszállítás március legvégén kezdődik.


Amazon Tap Portable Speaker

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés