Albatron alaplap 939 tűs AMD processzorokhoz

Négyfázisú CPU-tápellátást vonultat fel az Albatron új, 939 tűs Athlon 64-es processzorokhoz szánt alaplapja, a K8X890 Pro jelzésű modell. A gyártók által széles körben alkalmazott megoldás előnye, hogy a feszültséget előállító áramkör kisebb terheléssel, alacsonyabb hőtermelés mellett üzemelhet.

A processzort feszültség mellett adatokkal is el kell látni, amiért a VIA vadonatúj K8T890 Pro északi, illetve 8237 déli hídjának párosa felelős a K8X890 Pro esetében. A VIA lapkakészletének lehetőségeit kiaknázva egy PCIe x16, egy PCIe x4, továbbá maximum három hagyományos PCI csatolást használó bővítőkártyát illeszthetünk az alaplaphoz. A DDR400-as memóriamodulok számára négy foglalat áll rendelkezésre, illetve összesen négy ATA-egység (két SATA, két Ultra-ATA) képezheti a tárolórendszerünket.

A külső portok száma sem éppen szűkös; az alaplap nyolc USB 2.0 kapujából és két IEEE 1394 csatolójából alighanem jócskán marad kihasználatlan egy átlagos otthoni rendszert alapul véve. A térhatású hangzásról a nyolccsatornás VIA Envy 24PT audiochip gondoskodik, a hálózati kommunikációt pedig egy Marvell Gigabit Ethernet vezérlő biztosítja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés