Alaplapok kétmagos Xeon processzorokhoz

Az Intel kétmagos Xeon processzorainak bejelentését követően azonnal megkezdődött az őket fogadó szerverlapok szállítása is. A gyors reakció elsősorban annak köszönhető, hogy a Paxville DP magra épülő Xeonok kompatibilisek bizonyos, a kétutas rendszerekben korábban is használt Intel chipsetekkel, így a gyártók viszonylag kis ráfordítással készíthették el újabb alaplapjaikat.

Az Asus két lapot jelentett be, melyek a két CPU-foglalatnak és a dupla processzormagoknak köszönhetően egyszerre négy, a Hyper-Threading aktiválásával pedig nyolc utasításszál végrehajtását támogatják, de használhatók egymagos Xeonokkal is. Az E7520 + ICH5R chipset köré épülve legfeljebb 16 GB, ECC-s, regiszteres DDR2 memória alkalmazását teszik lehetővé; két-két Broadcom gyártmányú Gigabit Ethernet vezérlőjük a PCI Express interfészre kapcsolódik.

A PVL-D/SCSI jelű modell egy PCI, egy PCIe x8, négy 64 bites PCI-X aljzattal, valamint egy SO-DIMM formátumú, de bővítőkártyák fogadására szánt foglalattal rendelkezik. A lapos házakba szánt PVL-D/1U kevesebb bővítési lehetőséggel: egy 64 bites PCI-X és egy mini-PCI aljzattal szolgál.


Asus PVL-D/SCSI és PVL-D/1U

A Supermicro számos megoldást jelentett be, ami nem is csoda, hiszen a fejlesztések ideje alatt szorosan együttműködött az Intellel, és több rendszert már az IDF ideje alatt bemutatott a közönségnek. Termékei között szerverlapok és szerver-barebone-ok egyaránt találhatók.

A SuperServer 6014P-32R redundáns tápegységgel felszerelt, 1U magas szerver. Legfeljebb 16 GB (ahogy a többi modellnél: ECC-s, regiszteres) DDR2 memória illeszthető bele, két univerzális aljzata PCI-X vagy PCIe x8 kártyákat fogadhat, SAS/SATA portból összesen nyolc található. Két Gigabit Ethernet portján kívül a menedzsmentet szolgáló, opcionális IPMI 2.0 kártya további egy LAN-interfésszel bír.

A SuperServer 6014H-32 az előbbihez hasonló jellemzőkkel érkezik, azonban kétszer annyi bővítőkártyát képes kezelni. A 4U magas vagy toronyházba szerelhető SuperServer 7044H-32R nyolc belső SAS portot kínál, bővítményeknek két PCIe x8, egy PCI és három PCI-X foglalat biztosított.

Köztes megoldás a 2U magas házakba illő, hat belső SAS porttal ellátott SuperServer 6024H-32. A rendszer bázisa az XDH3-G2 jelű alaplap, melyen két PCIe x8, három 64 bites PCI-X és egy PCI foglalat, továbbá két Intel gyártmányú Gigabit Ethernet vezérlő kapott helyet. A Supermicro a kétmagos Xeonok alá másféle csatolókkal ellátott alaplapokat is készített, így kínálatában találhatók SCSI, SATA és IDE interfészeket biztosító, szerverekbe és munkaállomásokba illő termékek is.

Ugyancsak bejelentette a dual-core Xeonok támogatását a Tyan, bár termékei piacra kerülésére előreláthatóan az év végéig várni kell. A kétprocesszoros Thunder i7520D és Tiger i7320D toronyházakba illik, míg Thunder i7520RD és Tiger i7320RD jelzést viselő alaplapjai 1U magas szerverházakban is elférnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés