Utoljára frissül az egymagos Xeonok választéka

Az Intel szerverprocesszorai új korszak küszöbére értek; a következő hónapban megkezdődik a kétmagos Xeonokkal szerelt rendszerek szállítása, ám előtte még piacra kerül néhány egymagos modell, melyek utolsók lesznek ebben a műfajban. A tegnap bejelentett egymagos Xeonok között alacsony üzemfeszültségű, energiatakarékos típusokat is találunk, melyeket főként rackszekrénybe szerelhető, illetve blade szerverekbe szánnak.

A 3 GHz-es Xeon LV fogyasztása 55 watt, a 3,2 GHz-es Xeon MV pedig 90 wattot disszipál. A normál feszültségen hajtott Xeonok kínálata lefelé és felfelé is gyarapodott egy 2,8 GHz-es, illetve egy 3,2 GHz-es chippel. Mindkettő 2 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, utóbbi támogatja a Hyper-Threading és a fogyasztás mérséklésére szolgáló Demand Based Switching technológiát is. Valamennyi új CPU képes 64 bites kódok futtatására.

Ezerdarabos közvetlen rendelés esetén a 3 GHz-es Xeon LV 519 dolláros listaáron szerezhető be, a 3,2 GHz-es Xeon MV ára 487 dollár, míg a két standard processzor ára 198 dollár (2,8 GHz), illetve 851 dollár (3,8 GHz).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés