Akkumulátoros otthoni tévé a Toshibától

A Toshibának nagy tervei vannak. A vállalat 2009-ben még „csak” 124 millió televíziókészüléket értékesített, ám ezt két év múlva 200 millióra szeretnék felturbózni. Különösen fontos a vállalat számára a délkelet-ázsiai, úgynevezett ASEAN piac, ahol húsz százalékos piaci részesedést szeretnének elérni, ez pedig a vetélytársakat elnézve nem lesz sétagalopp.

Az eredmények elérésében a Toshiba szerint nagy segítséget nyújthat három új termékcsalád, amelyeket most mutattak be. Ezek egyike az 55ZL800 típusjelzésű, 55 hüvely képátlójú, 3D-s tartalmak megjelenítésére is képes készülék, amelyet a konszern elsősorban az innovatív, drágább termékeket is felszippantó japán piacra szán. Ebbe már beépítésre került a saját fejlesztésű CEVO motor, amelyben egy nagyteljesítményű multi-processzoros platformot mixeltek, a szintén saját berkeken belül létrehozott félvezetőkkel és képalkotó alkalmazásokkal. A képminőség állítólag több mint remek, ezért a teljes tévéflotta egyfajta zászlóshajójaként tekintenek rá a Toshibánál. Bár első körben a japán vásárolókat célozzák meg vele, azért várhatóan idővel a világ más tájain is felbukkan, csak egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor és mennyit kell majd érte fizetni.

Toshiba Regza WL700
Toshiba Regza WL700

Ugyanez a helyzet a speciálisan az ASEAN régiónak szánt Regza WL700 sorozattal. A 46 és 55 hüvelykes tévék állítólag szintén jó képminőséget kínálnak (meglepő lenne, ha egyszer egy gyártó nem erről tájékoztatna), a dizájnt pedig a Toshiba házi formatervező csapata az európai Jacob Jensen Design stúdióval karöltve dolgozta ki. A 29 milliméter vékony modellek külső borításában az üveget és a fémet ötvözték a műanyaggal a minimalista hatás elérése érdekében, ez pedig szerintük felcsigázza majd az ázsiai országok vásárlóit.

Toshiba PowerTV
Toshiba PowerTV

Ennél némiképp izgalmasabbnak tűnik a Power TV névre hallgató sorozat, amelynek tagjai a vállalat állítása szerint a világ első akkumulátorral ellátott LED-es háttérvilágítású televíziói. Ez persze nem így van, hiszen a hordozható tévék között jó pár olyan akad, ahol ezt a technológiát alkalmazzák, de az egyértelműen az otthoni használatra szánt modellek között valóban ez az első. A PC1 vonalba tartozó 32, illetve 24 hüvelyk képátlójú tévék beépített akkumulátora két óráig még akkor is bírja a strapát, ha az áramellátásban valamiféle probléma lépne fel, így senkinek se kell azon izgulnia, hogy lemarad a Kisvakond végéről. Sajnos ezekről sem lehet tudni, hogy mikortól lesznek megvásárolhatóak, és azt sem, hogy mennyibe kerülnek majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés