Hirdetés

Adattároló kavalkád keddre

A Mach Xtreme SSD kínálatát bővítette új modellekkel a napokban, az MX-Nano és az MX JET tárolók mellé az utóbbi továbbfejlesztett változata, az MX JET PRO érkezett. Ezek is 2,5”-es méretű készülékek, amikbe a Jmicron vezérlőjét rejtették, ezúttal a JMF616-os típusú chipet. Az MLC NAND memóriákból felépülő SSD átviteli sebessége olvasásnál elérheti a 270 MB/s-ot, írásnál pedig a 210 MB/s-ot, tehát a JET értékeit mindössze 10 MB/s-mal haladja meg. A számítógépre 3 Gbps-os SATA interfészen kapcsolható, az MTBF értékét 1,5 millió órára jósolták, gyorsítótárból pedig 128 MB-ot kapott. A Mach Xtreme újdonsága 64, 128 és 256 GB-os kapacitású változatokban lesz kapható, két év garanciával, az árakat egyelőre nem közölték.

Mach Xtreme MX JET PRO
Mach Xtreme MX JET PRO

A Lexar tavasszal bemutatott, és nemrég egy új, 64 GB-os méretű változattal frissített Crucial RealSSD C300 sorozata mostantól csomagban is kapható lesz, amivel a merevlemezről SSD-re költözők dolgát szeretné a gyártó megkönnyíteni. A készletek a 64, 128 és 256 GB-os kapacitású flash memóriás tárolók mellett tartalmaznak egy SATA-USB kábelt és a programok, levelezések, operációs rendszerek és egyéb fájlok másolását egyszerűsítő szoftvert. A Crucial RealSSD C300 Data Transfer Kit a háromféle kapacitású háttértárral 170, 420 és 770 dolláros áron vásárolható meg.

Lexar Crucial RealSSD C300 Data Transfer Kit
Lexar Crucial RealSSD C300 Data Transfer Kit

A Toshiba pedig Canvio szériás hordozható merevlemezeinek friss tagjait leplezte le, amelyek a gyártó a Mac hordozható számítógépek mellé ajánl. Az eddigi Canvióktól nem túl sok mindenben térnek el, azaz valójában semmiben, legalábbis a színükön kívül. Az új tárolók színe ezüst vagy fehér színű lehet, amely valóban jobban passzol az Apple termékekhez, mint a fekete színű. Az 500, 750 és 1000 GB-os kapacitású, 5400 rpm-en üzemelő, 8 MB-os gyorsítótáras winchesterrel szerelt változatok2.0-s USB interfészen kommunikálhatnak a számítógéppel, ellátták őket beépített rázkódásérzékelővel is. A mellékelt NTI Shadow 5 for Mac szoftver segítségével 256 bites titkosítással is levédhetjük a tárolt adatokat, de biztonsági mentések, szinkronizáció és adat-visszaállítás is kivitelezhető vele. A Macek mellé ajánlott Canviók 120, 140 és 190 dollárért kaphatók a méretüknek megfelelően.

Toshiba Canvio for Mac [+]
Toshiba Canvio for Mac [+]

Előzmények

Hirdetés