Tovább gyorsulnak a Mushkin SSD-i

Az SSD-k vitathatatlanul gyorsabbak a merevlemezeknél, de a normális kapacitású megoldások ára a legtöbb vásárló számára elfogadhatatlanul magas. A gyártók számára fel van adva a lecke, hiszen vonzóbb alternatívákat kell kínálni. A Mushkin szerint a sebesség növelése a nyerő stratégia, míg a Corsair és a Lexar a tárhelyet csökkenti, hogy olcsóbban adhassák a belépőszintű megoldásokat.

A Mushkin Callisto sorozat idén májusban mutatkozott be, és meglehetősen combos tempót diktál a SandForce SF-1200 vezérlőchipnek köszönhetően. A 2,5 hüvelykes, 3 Gbps-os SATA interfésszel ellátott megoldások olvasás és írás mellett 285 illetve 275 MB/s-os teljesítményre képesek. Eddig semmi újítást nem lehet felfedezni az elődhöz képest, de nem szabad azt hinni, hogy a deluxe jelzésű Callisto család nem tartogat meglepetéseket. A gyártó az IOPS teljesítményre gyúrt rá, így az új versenyzők 50 000 véletlen I/O műveletet végeznek el másodpercenként.

Mushkin Callisto deluxe
Mushkin Callisto deluxe

A kétmillió órás MTBF időtartamra minősített, TRIM funkciót is támogató Callisto deluxe termékek 60, 120 és 240 GB-os kapacitás mellett lesznek elérhetők. Az árazásuk rendre 220, 370 és 670 dollár lesz. Természetesen az eredeti Callisto sorozat befejezte nem túl hosszú pályafutását.

A Lexar a korábban már bemutatott Crucial RealSSD C300 családot frissítette egy 64 GB-os megoldással. A 6 Gbps-os SATA felülettel rendelkező termék a testvéreihez hasonlóan 34 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash chipeket használ, a vezérlést pedig egy Marvell lapka irányítja. A 2,5 hüvelykes SSD olvasás mellett 355, míg írásnál 75 MB/s-os tempót képes diktálni. Utóbbi jelentős visszalépés a nagyobb kapacitású rokonokhoz képest, így erre érdemes odafigyelni.

Lexar Crucial RealSSD C300
Lexar Crucial RealSSD C300

A 64 GB-os Crucial RealSSD C300 három év garanciával kerül forgalomba, az ára 150 dollár lesz.

A bombameglepetést a Corsair szolgáltatja, hiszen a Nova sorozatot egészítik ki egy 32 GB-os adattárolóval. A 2,5 hüvelykes, 3 Gbps-os SATA csatlakozóval ellátott SSD a nagyobb testvérekben alkalmazott Indilinx Barefoot vezérlőt használja 64 MB-os gyorsítótár mellett. A gyártó olvasás és írás esetén 195 illetve 70 MB/s-os sebességet mért.

Corsair Nova
Corsair Nova

A TRIM funkciót is támogató 32 GB-os modell már szállítás alatt van, így hamarosan forgalomba is kerül. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a Corsair egy rövid ideig 70 dolláros áron kínálja a terméket, így nagyon olcsó megoldás lehet az új jövevény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés