Flashmemóriás, merevlemezes és optikai tárolók

Hirdetés

A tajvani Mach Xtreme Technology legutóbbi SSD-jéről, az MX JET-ről alig két hete adtunk hírt, ám máris megérkeztek az újabb tárolók, a kisméretű MX-Nano háttértárak személyében. Az 1,8”-es SSD-k sorozata 44 és 50 tűs ZIF PATA csatlakozóval ellátott modellekből áll, amelyek MLC NAND flash memóriából épülnek fel. Az MTBF értékük egy millió órára van jósolva, emellett ismerik a TRIM funkciót, gyorsítótárból pedig 256 MB-tal rendelkeznek. Az olvasási és írási sebességük elérheti a 120 és a 90 MB/s-ot is. A Mach Xtreme MX-Nano SSD-i 30, 60, 120 és 240 GB-os kapacitással kaphatók majd, az árazásuk azonban ismeretlen. Annyi azonban már biztos, hogy a gyártó csupán egy év garanciát vállal rájuk.

Mach Xtreme MX-Nano [+]
Mach Xtreme MX-Nano [+]

A Western Digital 6 Gbps-os SATA csatlakozóval ellátott winchestereinek kínálatát bővíti három Caviar Blue szériás meghajtóval. Eddig csak az 1 TB-os Caviar Black volt felszerelve ilyen aljzattal. Az érkező eszközök 3,5”-es méretűek lesznek, és 320, 500 illetve 640 GB-os kapacitás mellett érhetőek majd el. Gyorsítótárból 32 MB jutott beléjük, továbbá a gyártó az Advanced Format technológiát alkalmazta rajtuk, azaz a szektorméretük 4096 bájtos. Az áruk még nem ismert, megjelenésük viszont a következő hetekben esedékes.

Western Digital Caviar Blue WD6400AALX [+]
Western Digital Caviar Blue WD6400AALX [+]

A Buffalo újra jelentkezett egy optikai meghajtóval. Ezúttal is egy külső DVD-író érkezik, mely a DVSM-PSS58U2-BK jelzést viseli. A termék alig nagyobb két egymásra helyezett CD toknál, ami azt jelenti, hogy mindössze 131 x 130 x 14,5 mm-es, a tömege pedig negyed kilogramm. Kis mérete ellenére tálcás kialakítású. A 2.0-s USB-n csatlakozó megoldás nyolcszorosan képes írni az egyrétegű lemezeket és a pluszos újraírhatókat, továbbá hatszorosan kezeli a mínuszos újraírhatókat és a kétrétegű DVD-ket. A RAM-okat ötszörös tempóval égeti, míg a CD-ket 24-szeresen írja. A készülék június közepén érkezik a boltokba 116 dolláros áron. A gyártó a CyberLink PowerDVD 9, a MediaShow 5, a Power2Go 6, az InstantBurn 5 és a PowerBackup 2 szoftvereket csomagolja mellé.

Buffalo DVSM-PSS58U2-BK [+]
Buffalo DVSM-PSS58U2-BK [+]

Azóta történt

  • Adattárolók minden fronton

    Hordozható merevlemezek, gyors és nagy kapacitású memóriakártyák és külső-belső Blu-ray írók mutatkoznak be.

  • Adattároló kavalkád keddre

    Új SSD-k érkeztek a Mach Xtreme-től, hasznos SSD csomag a Lexartól és Macekhez készített HDD a Toshibától.

  • Adattároló egyveleg péntekre

    SSD-k, külső merevlemezek és pendrive-ok a Samsung, a Buffalo, a Mach Xtreme és az A-Data tálalásában.

  • Szemle az adattárolók piacán

    Belső és külső rackekt érkeztek a Patriot és a Sharkoon jóvoltából, továbbá DVD-író a Buffalotól és gyors CF kártya a Kingstontól.

Előzmények

Hirdetés