Ultravékony, Temash SoC APU-ra épülő notebookon dolgozik az Acer

Hirdetés

Feltűnt az Acer V5-122P jelzésű ultravékony notebookja, mely úgy néz ki, hogy az első olyan fecske, ami az AMD Temash SoC APU-jára épül, méghozzá az A6-1650-es rendszerchipre, ami négy darab Jaguar processzormagot használ. Ezek alapórajele 1 GHz lesz, de az Acer masinája engedélyezi a beépített turbó funkciókat, így 1,4 GHz-re is emelkedhet az előbbi érték, ráadásul akár mind a négy magon egyszerre. A 128 shader részelemmel dolgozó, GCN architektúrára épülő Radeon HD 8280-as IGP is képes turbózni, így a 300 MHz-es alapórajelet 500 MHz válthatja fel. Utóbbi akkor is lehetséges, ha az összes processzormag a maximális 1,4 GHz-en üzemel.


[+]

A 11,6 colos, 1366x768 pixeles felbontású érintésérzékeny kijelzővel rendelkező, 1,5 kg-os gépben 2 GB memória lesz, míg az adatokat egy 500 GB-os merevlemez tárolhatja. A szokásos felszereltség is jelen lesz, így található majd a terméken 1,3 megapixeles webkamera, IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 3.0, HDMI és USB 3.0. Sajnos a háromcellás akkumulátor nem mondható acélosnak, de a Temash SoC APU alacsony fogyasztásának és energiagazdálkodásának hála még így is tovább bírja a termék kilenc óránál.

A Windows 8 operációs rendszerrel előtelepített Acer V5-122P várhatóan a Computex során mutatkozik be. Az ára 449 dollár körül lesz. Arról nincs adat, hogy ehhez a géphez is jár-e az AMD Elite szoftvercsomagja. Elvileg minden Temash SoC APU-ra épülő tablet része a promóciónak, de itt lényegében notebookról van szó. Mindenesetre, ha kedvezően alakulnak a dolgok, akkor a masina képes lesz arc-, gesztus- és mozgásfelismerésre, támogatni fogja a vezeték nélküli képtovábbítást, valamint a felhasználó arc alapján történő azonosítását. A hardver mindenképp alkalmas ezekre a feladatokra, hiszen ugyanezt a platformot kapják meg a tabletek is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés