Acer blog: zöld Acer monitorok jelennek meg hamarosan

Az Acer bejelentette B6 és V6 szériába tartozó zöld monitorait, ami természetesen nem magára a termék színére értendő, hanem egy utalás arra, hogy a vállalat ezeknél a modelleknél a környezettudatosságot tartotta szem előtt. Ennek megfelelően az új termékek mindegyike újrahasznosított műanyagból készül és mindemellett EPEAT Gold fokozattal rendelkeznek. Ez utóbbi az EPEAT független szervezet minősítési rendszere, amely a számítástechnikai termékek környezetre gyakorolt káros hatását méri több kritérium alapján. A legmagasabb Gold, azaz arany fokozatot csak azok a termékek kapják meg, melyek megfelelnek mind a 23 kötelező kritériumnak, valamint és a választható feltételek 75%-át is teljesíteni tudják.

Az Acer két új családjába tartozó termékeket egyelőre csak felületesen jellemezte a gyártó, de a tudásuk már ezek alapján is körvonalazódik. A B6 szériába 19-27"-es kijelzők érkeznek, legfeljebb 1920x1080 képpont felbontással, előreláthatóan matt panellel, aminek típusáról egyelőre nem kaptunk információt. Ezen eszközök mindegyike megkapja az úgynevezett ErgoStand állványt, ami 150 mm-es magasságállítási lehetőség mellett -5 és +35 fokos dönthetőséget, valamint 120 fokos elforgathatóságot kínál, és természetesen a pivot, azaz portrémód sem hiányzik majd. Továbbá lesz rajtuk USB 3.0-s hub és MHL kompatibilis HDMI bemenet is.

A V6 család ennél jóval egyszerűbb kijelzőkből fog állni, de a közlemény szerint itt még inkább középpontba kerül az alacsony fogyasztás és az alacsony ár. A V6-osok képátlója 17-27"-ig skálázódik majd, a legnagyobb elérhető felbontás ennél a sorozatnál is Full HD lesz, illetve a háttérvilágításért természetesen itt is LED-ek felelnek. Egyéb extrákról nem szól a fáma, így még az sem kizárt, hogy ebben a sorozatban egyszerű TN+film paneles kijelzőkkel lesz dolgunk. Sajnos a képek, az árak és a pontos megjelenési dátumok egyelőre nem nyilvánosak, de a gyártó kommunikációja szerint már nem kell sokat várnunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények