2880x1620 pixel felbontású notebookokon és kijelzőkön dolgozik az Acer?

Úgy tűnik, tabletek pixelháborúja lassan a notebookok és ultrabookok szegmensét is komolyan megfertőzi. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az Acer a Las Vegas-i CES-en olyan termékeket demózott, amiben 2880x1620 pixeles IPS kijelző végeze a megjelenítést 15,6" körüli méretben. A vállalatnál egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mely termékekbe akarják bevezetni a nagyobb felbontású panelt, amiről egyelőre mint választható opcióról beszéltek, és nyilvánvalóan a borsosabb árú konfigurációkba szánják. Az Acer ezzel a húzással az Apple MacBook Proból ismerős Retina kijelzők által kitaposott „nagyfelbontású ösvényre” lépne, noha a képarány nem azonos az almás cég termékeivel – 16:9 a 16:10 helyett.

2880x1620 felbontású IPS panel egy Acer Aspire Timeline Ultra M3 Ultrabookban
2880x1620 felbontású IPS panel egy Acer Aspire Timeline Ultra M3 Ultrabookban a CES-en (forrás: Guru3D)

Az újítás nem csak a notebookat/ultrabookokat érintené, hanem az asztali kijelzőket is, hiszen az Acer ezen a piacon is otthonosan mozog. Így, ha minden jól megy, akkor az év folyamán ebben a termékkategóriában is debütálhat Full HD-nál nagyobb felbontású 23 és 27 hüvelykes kijelző, ami a mostani trendekkel ellentétben nem érintőkijelző lesz. Ez utóbbival kapcsolatos eladásai a cégnek egyébként meglehetősen jól alakulnak, elmondásuk szerint a Windows minősítéssel rendelkező 23 és 27 hüvelykes képátlóval ellátott érintőkijelzős asztali termékeikre állítólag igen nagy a kereslet.

A pletykákkal kapcsolatosan természetesen felvettük a kapcsolatot az Acer hazai részlegével, így remélhetőleg hamarosan újabb, még pontosabb információkkal tudunk szolgálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények