Acer blog: az Acer Aspire V3 játékos oldala

Az Acer a nemrégiben megtartott partnernapon adott számot az új Asire V3 sorozatról, amivel a vállalatnak igen komoly tervei vannak idehaza, hiszen elsősorban a játékosokat célozzák meg vele.  Egészen pontosan a 17,3 colos V3-772G típusjelzésű gépről van szó, ami nem csak nagy képátlójával, hanem Full HD felbontásával és meglehetősen változatos, de erős hardverével próbál magának érvényt szerezni a 250-370 000 forintos árkategóriában.


[+]

Az említett változatos hardverkiépítés több részből tevődik össze, kezdve ott, hogy fekete és pezsgő színben is megvásárolható a V3-772G. Processzorból kétfélét kínálnak: a kétmagos Core i5-4200M, és több szempontból is ütősebb, négymagos Core i7-4702MQ közül választhatunk. Mindkettőhöz alapesetben 8 GB DDR3 memória jár, de utóbbiból van konfiguráció több memóriával is. Csüggedni viszont nem kell, a fedél alatt négy darab SO-DIMM foglalat várja, hogy megtöltsük, így a bővítés gyerekjáték – akár 32 GB-ig. Adattárolóból alap az 1 TB-os HDD, emellé opcióként 120 és 256 GB-os SSD jöhet szóba. Bár a nálunk lévő modellben csak merevlemez volt a fedél alatt teljes méretű 2,5 colos SATA meghajtónak is volt rekesz, valamint egy üres foglalatot is felfedeztünk, amiről némi kutakodás után kiderült, hogy mSATA-ról van szó, így akár három tárolót is bepasszírozhatunk a házba.


[+]

Az összeállítás másik komolyabb része a dedikált grafikus vezérlő, amiből szintén kétféle van a kínálatban: GeForce GT 750M 4 GB és GeForce GTX 760M 2 GB fedélzeti memóriával. Utóbbi mellé jár az NVIDIA által mellékelt kupon, mely a Warframe, Marvel Heroes és a Neverwinter letöltésére jogosít fel bennünket, sőt az Acer Magyarország extra ajándéka, hogy a géphez teljes verziós, dobozos Battlefield 4-et is csomagolt, tehát a gép mellé teljes verziós játékokat is kapunk. Ezt viszont csak azután fogjuk tudni használni új gépünkön, miután beszereztük a megfelelő operációs rendszert, a gép ugyanis a szokásos, grafikus felület nélküli Linuxszal érkezik a kedvezőbb árcédula érdekében.


[+]

A notebook egyéb paramétereit szinte kár is felsorolni, de nem azért, mert rosszak lennének, hanem mert már minden gépben alapvető kiegészítőnek számít a Wi-Fi és a Gigabit Ethernet, vagy az olyan apróságok, mint a webkamera, kártyaolvasó, USB 3.0-s portok, és ma már a Bluetooth sem olyan ritka. Említésre méltó a Full HD felbontású matt kijelző, ami ezúttal TN+Film panel, de a jobbak közül, mert nem csak gyors, de meglepően széles betekintési szögeket kapunk oldalirányba – hasonlót tapasztaltunk a konkurens ASUS G750 esetében is – és viszonylag korrekt a fényerősség is. Mivel a V3 fő csapásiránya továbbra is a gazdaságosság, olyan extrák ezúttal sincsenek, mint a háttérvilágított billentyűzetet vagy a Dolbyval megtámogatott extra hangrendszer.


[+]

Ízelítőnek álljon itt most ennyi, de persze a kalandjaink folytatódnak a V3-assal, hiszen a GeForce GTX 760M VGA és a négymagos Core i7 CPU teljesítménye, valamint az ehhez társított 48 Wh-s akkumulátor üzemideje sem elhanyagolható annak, aki ilyen gépet akarna vásárolni, így ezekről hamarosan számot adunk itt a PROHARDVER! hasábjain belül!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt