Acer blog: vékony, könnyű és roppant elegáns lett a 13"-es Aspire V13

Az év elején megtartott New York-i Acer termékbemutató alkalmával már pedzegettük, hogy a vállalattól újabb modellek érkezésére számíthatunk az év közben, hiszen a tengerentúlon számos masina frissítése elmaradt. Persze mindez érthető volt annak fényében, hogy a Computexre és a közelgő IFA-ra is kell hagyni némi újdonságot, így az Aspire V sorozat frissítését későbbre tartogatták. Ezeknél a modelleknél is bevezetik az Aspire E-nél már látott, könnyebb azonosíthatóságot szolgáló jelzést, így a 13"-es V13, a 14"-esek V14, a 15"-esek pedig V15 jelöléssel érkeznek.


[+]

Egészen pontosan már meg is kapták, ugyanis a legkisebb, a V13 már szép csendben megjelent a boltok polcain. A 13,3"-es hüvelykes képátlójú masina papírforma szerint a középkategóriát gazdagítja, de első ránézésre akár a felsőbb kategóriában is megállná a helyét.


[+]

A fehér vagy fekete külsejű gép alapvetően műanyagból készül, de a roppant sima, ezüstös kerettel (ami szintén műanyag) körbevett fémfedél különleges mintázata nagyon elegánssá teszi az összképet. Ehhez jön még hozzá a mutatós zsanérelrendezés, ami lépcsőssé teszi a mindössze 1,5 kilogrammos és 20 milliméter masina hátulját.


[+]

Kinyitva is igen kellemes, letisztult látvány fogad bennünket, a méretes billentyűzet és a közepes nagy touchpad mellett azonnal szemet szúr a matt kijelző. Sajnos csak TN+film panelre futotta, aminek felbontása csak 1366x786 pixel, de ezzel együtt lehet élni 13,3"-en – és nem szabad elfelejteni, hogy középkategóriás gépről van szó. Sajnos emiatt a különféle portokkal kissé szűkmarkúan bántak, így nem vagyunk biztosak benne, hogy a két USB kapu elég lesz hosszú távon. Viszont van vezetékes Gigabit Ethernet, kétsávos Wi-Fi, kártyaolvasó, webkamera és 6,5 órás üzemidőre képes akkumulátor.


[+]

A próbára egy mintapéldányt kaptunk, ezáltal messzemenő következtetéseket nehéz levonni a minőségre vonatkozóan. Összeszerelési vagy anyagminőséggel kapcsolatos hibát kívülről nem véltünk felfedezni, de csavarásra egy ponton kis nyöszörgést hallottunk a klaviatúra bal felső sarka felől, ami vélhetően valami rögzítési hiba lehet. A billentyűzettel nem voltunk egyébként sem kibékülve, gombjai meglehetősen zörgősek, rövid úton járnak, határozott nyomáspont nélkül. A touchpad valamivel jobb, bár felületét kissé tapadósnak ítéltük meg.


[+]

Ezt leszámítva a V13 kiválóan és halkan működött. További óriási pozitívum, hogy a kijelző nem lötyög, nem remeg, és bár kicsikét hajlékony a vékony kialakítás miatt, kellően nagy szögben (~135 fok) nyitható és nyomorgatásra sem színeződik el sehol.


[+]

Ami a konfigurációválasztékot illeti, egészen elfogadható a felhozatal, Intel Core i3-4030U, Core i5-4210U és Core i7-4510U CPU-k, 4 vagy 8 GB DDR3L memória, 500 GB vagy 1 TB HDD, illetve 128 GB SSD jöhet szóba egyes konfigurációknál. Dedikált GPU opció nincs, viszont operációs rendszerrel és anélkül is lehet választhatunk magunknak gépet. Az árak 135 000 és 240 000 forint között skálázódnak kiépítéstől függően, két év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények