Acer blog: Acer Aspire E1-522 – Kabini belépő 100 000 forint körül

A Kabini SoC APU egyre több gyártót ihlet meg belépő szinten, így az Acert is, mely cég az Aspire E1 szériáját egészítette ki olyan notebookkal, melyben az AMD A4-5000 és A6-5200 dolgozik. A 15,6 colos gépek legnagyobb érdekessége az ára, ugyanis operációs rendszer nélkül már éppen 90 000 forint alatt hozzáférhető, míg az erősebb masina sem megy 115 000 forint fölé. Nálunk az arany középutat képviselő modell landolt, amibe a gyengébb APU került, de 2 GB helyett 4 GB RAM-ot, 500 GB-os HDD helyett pedig 750 GB-osat kapott.


[+]

Az E1 szériában jártas olvasóknak a notebook külseje nem fog meglepetést okozni, hiszen ugyanilyen dizájnú házzal már találkoztunk, például a Bay Trail processzoros E1-510-nél, és minimális változtatásokkal most ugyanezzel van dolgunk – AMD-s konfiguráció kicsit vastagabb és nehezebb, egészen pontosan 25,3 milliméter vastag, a mérlegen pedig 2,4 kilogrammot nyom. Ezek után persze azon sem lepődünk meg, ha a beviteli részleg, a HD felbontású fényes kijelző, illetve a csatlakozók száma között is párhuzamot lehet vonni. A cserélhető négycellás akku is változatlan, aminek üzemidejére aktív használat közben 4 órát ad meg a gyártó, vezeték nélküli hálózat nélkül, alacsony terhelésen ennél többet kapunk, de filmnézésre is biztosan futja belőle három óra.


[+]

Nehéz újat mondani az E1-522-ről, hiszen külsejét már láttuk, belsejét pedig ismerjük, extrákat pedig nem vonultat fel, hiszen belépő szinten ilyet nem várhatunk. Ami viszont az összképet illeti, egészen kellemes. A gép rendkívül halk, melegedére pedig nem hajlamos, ami az energiatakarékos APU-nak tudható be. Kifejezetten jó a touchpad, mind méretre, mind működésre, és igaz ez a billentyűzetre is. Sajnos a kijelző már nem annyira ütős, már ami a fényerősséget illeti, mert a fényes felületű TN panelen egyáltalán nem lepődünk meg ebben az árkategóriában. Cserébe az összeszerelés jó, a fedél egészen tág szögben nyitható, akár egy kézzel, sőt még a zsanér is jól tart, a remegést viszont nem tudja kiküszöbölni.


[+]

Az árat figyelembe véve az AMD-s E1-522 egyáltalán nem rossz választás, ha kicsi pénzből akarunk új notebookot venni, amihez jár a két év garancia. Viszont ma már érdemes legalább a 4 GB-os változatot választani, még akkor is, ha nincsenek nagy igényeink, bár a nagyobb merevlemezzel együtt (ami ezzel jár) már jobban ki kell nyitni a pénztárcát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények