Acer blog@New York: Aspire E 11 és V11 - kicsik, könnyűek, és teljesen némák

Az Acer már tavaly is megmutatta, hogy nem felejtette el a 11,6"-es méretkategóriát, bár az is igaz, hogy ebbe a szegmensbe nem a nagyteljesítményű gamer és üzleti gépeket kívánja besorolni, hanem az átlagos felhasználók igényeit szeretnék kielégíteni. Az idén sem tettek le erről a céljukról, és rögtön két újdonságot is hoztak, ahol kifejezetten a hordozhatóságot tartották szem előtt.

Acer Aspire E 11 és Aspire V 11 Acer Aspire E 11 és Aspire V 11
Acer Aspire E 11 és Aspire V 11 [+]

Az Aspire E 11 (egészen pontosan E3-111) és a V 11 (azaz V3-111P) közös pontja tehát a 11,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles kijelző. A számok azonban azt nem árulják el, hogy míg az E 11 hagyományos, TN+film paneles kijelzőt kapott, addig a V 11-esben IPS érintőpanel lapul. A másik hasonlóság az alacsony fogyasztású, négymagos, Bay Trail-D platformon alapuló Celeron és Pentium processzorok (N2920 és N3520) használata, amelyek lehetővé tették, hogy az aktív, ventilátoros hűtésről lemondjon a gyártó. Ebből fakadóan az E 11 és V 11 teljesen zajtalan működést ígér, legfeljebb a 320 GB - 1 TB-os merevlemezek kelthetnek némi zajt.

Acer Aspire V 11
Acer Aspire V 11 [+]

A négyféle színvilággal rendelkező E sorozat értelemszerűen most is a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket szolgálja, míg a két színben érkező V család kicsit komolyabb szintet képvisel annak ellenére, hogy sok bennük a közös vonás, sőt még a külsejük is rendkívül hasonló. A V 11 ugyan fél milliméterrel vastagabb (21,7 mm) és mintegy 100 grammal nehezebb (1,39 kg) mint az E 11, de ezt bőven kompenzálja, hogy felépítése érezhetően és tapinthatóan masszívabb, 5 helyett 7 órányi üzemidőt kínál, komolyabb webkamerát kapott, és fedelére pedig egy kevés alumínium is jutott.

Többek között az alumínium betétes fedél különbözteti meg a V szériát az E szériától
Többek között az alumínium betétes fedél különbözteti meg a V szériát az E szériától, de sok apró eltérés van a két modell között [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények