Hirdetés

Acer Aspire M5 notebook Haswell alapokon

Nemrégiben még arról írtunk, hogy az Aspire V7 Ultrabook érkezésével az Acer minden bizonnyal nem fejleszti tovább az M3 és M5 jelzésű Ultrabookokat, ami logikus lépés lenne a gyártó részéről. Tippünk nem volt alaptalan, hiszen a gyártó ütemtervében valójában nem szerepelt új Ultrabook az M szériában. Egyelőre úgy tűnik nem is tévedtünk, ugyanis a Haswell alapokra épülő új M5 (ami külsőre valóban hasonlít az eddigi M5 jelzésű Ultrabookokra) 23 mm vastagságának, valamint 2,4 kilogrammos tömegének és 700 dolláros árának köszönhetően Ultrabook helyett inkább a notebook kategóriát gazdagítja.

Egyelőre csak az Acer amerikai részlege számolt be az új konfigurációról, ami az M5-583P-6428 jelzést viseli, tehát egy 15,6"-es masinával lesz dolgunk, ha idehaza is megjelenik. Az alumínium és puha bevonatos műanyag egyvelegéből készülő házban az Intel 15 wattos TDP értékkel rendelkező 1,6 GHz-es (Boost órajelen 2,6 GHz-es) Core i5-4200U processzora dolgozik 8 GB DDR3 memória és 500 GB-os HDD társaságában. SSD-ről vagy gyorsítótárról nem esik szó, de abban a kategóriában, ahol az M5 ezzel az árcédulával indul, ott nem elvárás. Dedikált grafikus vezérlőre az adott modellben nincs kilátás, helyette az Intel HD Graphics 4400 IGP-vel kell majd beérni, ez fogja meghajtani a 10 ujjas érintőkijelzőt, ami sajnos csak HD (1366x768 pixeles) felbontással rendelkezik.

Természetesen a konfigurációból nem hiányzik a Gigabit Ethernet, az IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és Bluetooth vezérlő sem. Ezenfelül SD kártyaolvasó, Dolby Home Theater v4 kiegészítéssel megtámogatott hangrendszer, dupla zajszűrős mikrofon és beépített webkamera is az összeállítás része. Az optikai meghajtót nélkülöző, ám HDMI és USB 3.0-s portokkal felszerelt notebook tápellátásáról négycellás, 3560 mAh-s lítiumpolimer akkumulátor gondoskodik, ami 6,5 órás üzemidőt képes biztosítani egy teljes feltöltéssel.

Az újonnan bemutatott notebook személyében tehát nem egy zsíros Ultrabookot, hanem az első olcsó Haswell platformos gépet üdvözölhetjük. A 700 dollárban pedig már a Windows 8 operációs rendszer is benne foglaltatik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés