Acer blog: Aspire V7 előzetes – egy kategóriával feljebb a V szériában

Az Acer idei termékbejelentéseinek egyik újdonsága az Ultrabook kategória megjelenése az Aspire V szériában, hiszen a V3 és V5 notebookokat a vékony és könnyű jelzővel illették, de ettől még nem kapták meg a hivatalos minősítést. Ezzel szemben a V7 már teljesíteni fogja a követelményeket, melyek az Ultrabookhoz szükségesek, de mégis alacsonyabban fognak elhelyezkedni a ranglétrán, mint mondjuk az S széria – kvázi az Aspire M3/M5 helyébe lépnek.


[+]

A V7 14 és 15,6 colos kijelzőkkel kapható, ebből mi az előbbit kaptuk meg hosszabb kipróbálásra, melyből hamarosan teszt is születik. Ez, konkrétan a V7-482P-54204G54tii modell némileg különlegesnek is mondható abból a szempontból, hogy egyelőre csak ez az egy típus kapható 14"-es kijelzővel, de ennek 2 kilogrammos tömegébe és 20,7 milliméteres vastagságába szinte majdnem sikerült belepréselni: masszív ház, alumínium fedél és csuklótámasz, Intel Core i5-4200U Haswell processzor IGP-vel, 500 GB HDD + SSD cache kombó, háttérvilágításos billentyűzet, négy darab hangszóró, kétsávos Wi-Fi vezérlő + Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet.

Amit ez a gép meghagy nagyobbik társának, a 15,6"-es V7-581 sorozatnak, az a dedikált NVIDIA GeForce grafikus vezérlő, ami GT 720M és GT 750M lehet, valamint a Full HD IPS érintőkijelző. A 14"-es is tízujjas érintőkijelzőt kapott, ám itt be kell érni 1366x768 pixel felbontással és egyszerű TN+film panellel, valamint az IGP adta lehetőségekkel.


[+]

A V7 alapkiépítésben 4 GB RAM-mal érkezik fixen beépítve, de van még egy szabad - ám kívülről nem hozzáférhető - foglalatunk, így ezt a mennyiséget legfeljebb 12 GB-ra egészíthetjük ki. Szintén beépítve találjuk az akkumulátort, amivel 5,5 órát ígér a gyártó, amivel kapcsolatban annyit elárulhatunk, hogy ez nem "idle" mérésre vonatkozik, hanem normál használat közben elérhető érték. Előtelepítve érkezik a Windows 8 és Ultrabook lévén három év garanciát is jár a gép mellé, amiért 220 000 forintot kell fizetni. Hogy megéri-e, az hamarosan kiderül!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények