Abit videokártyák PCI Expresszel

Az Abit bemutatta a natív PCI Express támogatással rendelkező ATI grafikus processzorokkal szerelt videokártyáit.

Az RX800 XT PE-PCIE nevű kártya a Radeon X800 XT PE-re épül, a 16 pixel futószalaggal ellátott chip 520 MHz-en üzemel, mellette 256 MB GDDR3 memória teljesít szolgálatot. A kártyán két DVI-csatlakozó és egy S-Video kimenet található. A csomagban a tápkábelen kívül S-Video, RCA kompozit, S-Video/HDTV (YPrPb) és S-Video/kompozit VIVO kábel, továbbá egy DVI/VGA adapter kapott helyet. A gyártó a PowerDVD 5 és a PowerDirector 3 szoftvereket mellékeli a kártyához.

Az RX800 XT-PCIE kártyán a szintén 16 pixel futószalagos Radeon X800 XT dolgozik 500 MHz-en, mellé ugyancsak 256 MB GDDR3 memória jár. A kártya egy DVI, egy VGA és egy S-Video csatlakozóval rendelkezik. A mellékelt kábelek és alkalmazások megegyeznek az erősebb RX800-as modellnél leírtakkal.

A mainstream kártyákból is két típus jelent meg. Az RX600 XT-PCIE a 4 pixel pipeline-nal rendelkező, 500 MHz-en hajtott Radeon X600 XT grafikus chipre épül, és 128 MB DDR RAM kapott rajta helyet. A kártyán DVI, VGA és S-Video aljzat található. A tartozékok listája is rövidebb: S-Video és RCA kompozit kábel, DVI/VGA és S-Video/RCA adapter, továbbá a PowerDVD 5-ös verziója kerül a dobozba.


ABIT RX600 XT-PCIE

Az RX600 Pro-PCIE kártyán egy Radeon X600 Pro működik 400 MHz-es órajelen, amelyhez 256 MB DDR memória járul. A mellékelt kábelek és szoftver listája megegyezik az előző modellel.


ABIT RX600 Pro-PCIE

A jelenleg legkisebb ABIT PCI Express videokártya, az RX300 SE-PCIE már formatervezésében is igazodik a low-end piacon megszokott jellemzőkhöz – a kisebb nyomtatott áramköri lap erős költségcsökkentő hatással bír. A Radeon X300 grafikus chip 325 MHz-es órajelen fut, egyetlen különlegessége, hogy a felsorolt GPU-k közül egyedül ez készül már most a 110 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiával. A kártyán 128 MB DDR memória foglal helyet. A kijelzők DVI, VGA és TV-Out kimenetek segítségével csatlakoztathatók. Az RX600-asokkal megegyező a szoftverfelszereltség és a mellékelt kábelek választéka.


ABIT RX300 SE-PCIE

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés