Hirdetés

Abee D20 Mini-ITX kockaház vaskos acél burkolattal

A japán székhelyű Abee a napokban mutatta be D20 elnevezésű számítógépházát, amely első pillantásra egészen tetszetős. A majdnem szabványos, 229 x 249 x 229 mm-es doboz Mini-ITX alaplapok befogadására képes, és minden olyan szükséges hardverelem elfér belsejében, ami ebben a kategóriában elvárható. Stílusos megjelenésének alapja, hogy valójában két darab, U alakban meghajlított panel egymásba illesztéséből és rögzítéséből származnak az ívelt élek, ezek igen vaskos, 1,6 mm-es acél ötvözetből készült.

A D20 méretéből adódóan elég korlátozott beltérrel rendelkezik, ennek ellenére akár egy normál méretű számítógép tápegységet is beszerelhetünk. Azonban, ha így túl zsúfolttá válna a konfiguráció, akkor érdemes inkább külső AC adaptert alkalmazni, egy 130 wattos egység opcionálisan akár a gyártótól is megvásárolható. Adattárolók a tápegység keretének két oldalára csavarozhatók, egyik oldalon egy 2,5, másik oldalon pedig egy 3,5 hüvelykes HDD/SSD számára alakítottak ki rögzítési pontokat.

Stílusosan egyszerű előlapján egyetlen külső 5,25”-es meghajtóhely látható, alatta pedig a szokásos nyomógombok, audioaljzatok, visszajelző LED-ek és 2 x USB 3.0 port sorakozik. A megfelelő szellőztetésről egyetlen 120 mm-es ventilátor gondoskodik, amely az úgynevezett NANO TEK FAN technológiával készült. Ennek érdekessége, hogy a középső rész egy mozdulattal eltávolítható és így az egész szerkezet folyóvíz alatt könnyen tisztára mosható.


[+]

A kocka mélysége mindössze 200 mm hosszú bővítőkártyák rendszerbe illesztését támogatja, de figyelembe véve a kategória igényeit, ez nem igazán fontos. A fekete, fehér és ezüst színben elérhető Abee D20 vételára 218 dollár.

Előzmények

Hirdetés