A Vistához igazítja alaplapjainak tudását az Asus

Hirdetés

A Microsoft új operációs rendszerének kiskereskedelmi értékesítéséhez igazodva négy új alaplapot jelentett be a hét elején az Asus. Az újdonságok – melyek mindegyike egy, már piacon lévő típus kibővítése révén jött létre – a Vistával bevezetendő új technológiák kiaknázására hivatottak, tulajdonságaik révén egyszerűbbé, kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem utolsósorban gyorsabbá varázsolva a számítógép használatát.


Asus M2N32-SLI Premium Vista Edition

Az Asus AMD és Intel platformhoz egyaránt elérhető Vista Edition szériájához négy új alaplap tartozik: az Asus M2N32-SLI Premium Vista Edition és az M2N-Plus Vista Edition típus (AMD AM2 foglalatú CPU-khoz), illetve a P5B Premium Vista Edition és a P5B-Plus Vista Edition (LGA775 tokozású Intel processzorokhoz). Az újdonságok közül kettőhöz (az M2N32-SLI Premium Vista Edition-hoz és a P5B Premium Vista Edition-hoz) a Windows SideShow-t hasznosító ScreenDuo modul jár, mellyel az egyszerűbb feladatok (e-mailek, RSS-csatornák olvasása, zenehallgatás) akkor is elvégezhetőek, ha a gép készenléti állapotban van. A külön tartozékként nem árult ScreenDuo hasonló elven működik, mint az Asus W5Fe noteszgépén található SideShow kijelző, azaz saját memóriájában képes adatokat tárolni, melyeket bizonyos időközönként szinkronizál a számítógéppel.


Asus P5B Premium Vista Edition

Mind a négy alaplap rendelkezik egy speciális csatlakozósorral, melyhez egy hardveres kódolást végző modult (TPM) lehet csatlakoztatni. Az eszköz segítségével a számítógép eleget tehet a Microsoft BitLocker meghajtó-titkosítási rendszere által támasztott követelményeknek. Szintén a meghajtókhoz, konkrétan a merevlemezekhez kötődik az Asus Accelerated Propeller (ASAP) névre keresztelt technológia, mely lényegében egy alaplapra forrasztott (egyelőre ismeretlen kapacitású) flashmemóriát takar, mely a Vista ReadyBoost funkciójával karöltve gyorsíthatja a rendszer betöltődését, valamint a gyakran használt fájlok elérését.

A Vistához fejlesztett újításokat félretéve a négy Asus alaplap tudása alapján felső-középkategóriás szintre helyezhető: az Asus M2N32-SLI Premium Vista Edition az NVIDIA nForce 590 SLI lapkakészletére, az M2N-Plus Vista Edition típus pedig ennek kisebbik testvérére, az nForce 570SLI chipszetre épül. A két inteles alaplap egyaránt a P965-ös vezérlőáramkört tartalmazza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés