Erősíti magyarországi jelenlétét az Asus

Hirdetés

Idén minden tekintetben erősíteni kívánja magyarországi jelenlétét Tajvan egyik legnagyobb önálló PC- és komponensgyártója, az Asustek Computer Incorporated (vagy ahogy többen márkanevén ismerik: Asus). A vállalat piaci befolyásának növelése érdekében évek óta tervezte egy hivatalos magyar képviselet felállítását, melyre most, vélhetően még a második negyedévben sor kerülhet – derült ki a cég ma délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.


Luca Rossi: idén padlógázzal nyomul az Asus

A tavaly világviszonylatban kimagasló növekedést elért, jelentős saját gyártókapacitással rendelkező vállalat a kelet-közép-európai régió országai közül Lengyelország, Csehország és Szlovákia után negyedikként Magyarországon létesít hivatalos képviseletet, és folytatja terjeszkedését Romániában, Bulgáriában, valamint a nyugat-balkáni államokban – tudtuk meg Luca Rossitól, az Asus régióvezetőjétől.

A sajtótájékoztatón Duncan Kuo, a vállalat magyarországi kirendeltségének megbízott vezetője ismertette az Asus eredményeit és terveit. A noteszgépek szegmensében a gyártó komoly befolyásra tett szert a 2006-os esztendőben: Magyarországon az előzetes kalkulációk szerint tavaly több mint 30 000 Asus notebook talált gazdára, ezzel a cég felállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik lépcsőfokára. A vállalat ambiciózus tervei közt szerepel egyebek mellett, hogy 12 százalékos részesedését idén 20 százalék felé tornássza, 60 000 eladott hordozható számítógéppel képviseltetve magát a magyar piacon – ezzel egyben átvéve a piacvezető szerepet.


Lamborghini-mánia: két presztízstermék a porondon

Az Asus a helyi képviseletek közreműködése révén mindezt a lehető legtöbb kiskereskedelmi partner bevonásával kívánja elérni, valamint további kapcsolattartási lehetőségeket keres a végfelhasználókkal és a médiával. A gyártó folyamatosan megújuló termékpalettája mindezzel együtt igyekszik minden igényt kielégíteni; az Asus választékában több innovatívnak mondható vagy éppen exkluzív kialakítású notebook is fellelhető – ezek jelentős részéről lapunk hasábjain is rendszeresen olvashatnak az érdeklődők.

A cégnél a noteszgépek mellett a magyarországi komponens-üzletágtól is komoly növekedést várnak idén; az Asus reményei szerint a vállalat 2007-ben 40 és 35 százalékos részesedéssel tovább őrzi majd elsőségét az alaplapok és videokártyák piacán, az LCD-k forgalmát pedig megduplázza, ezzel 9 százaléknyi szeletet hasítva ki a tortából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés