A Sharp kivonul a PC-s piacról

A Sharp bejelentette, hogy a piaci viszonyok hosszú mérlegelése után felhagynak a PC-k árusításával, és inkább a kialakulóban lévő tabletpiacra koncentrálnak. A vállalat nem is mondható kiemelten sikeresnek a PC-s szegmensekben. Ötletekben ugyan bővelkedtek a tervezők, amit a Sharp Mebius notebookcsalád érintőképernyős tapipaddal ellátott megoldása is bizonyít, ám ez láthatóan kevés volt a sikerhez.


Forrás: NotebookPC.jp

A japán cég a PC-k helyett inkább a Galapagos néven ismert termékcsaládra összpontosít, ami tableteket és e-könyv-olvasókat foglal majd magába. A készülő masinák 5,5 és 10,8 hüvelykes kijelzőt alkalmaznak, és az első versenyzők már decemberben forgalomba kerülnek. Az Androidos termékekhez a vállalat egy online könyvesboltot is nyit, amely a megfelelő tartalmat biztosítja a vásárlók számára.


Forrás: Engadget

Természetesen a Sharp nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egyszer újra visszatérnek a PC-s piacra, ám erre csak a távolabbi jövőben lehet esély. A vállalat az év végéig fogja forgalmazni a PC-it, amiket az érdeklődők nyugodtan megvehetnek, mert a terméktámogatást továbbra is biztosítja a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés