A Panasonic sem bírta tovább: jön a DMC-GH2!

Hirdetés

Sok találgatás és neten keringő legenda után végre bemutatkozott a Panasonic DMC-GH2. A mikró 4/3-os váz a GH1-et váltja, s folytatja annak hibrid álló- és mozgóképes filozófiáját, sőt, még ad is hozzá némi plusz anyagot. Legnagyobb újítás a 16 MP-es, többféle képarányt támogató érzékelő, amely érzékenységi tartománya ISO 160-12 800 közé esik. A korábban már bejelentett DMC-G2-ből is merít az újonc, hiszen a vezérlők kiosztását, illetve az érintésérzékeny kijelzőt is onnan emelte át a gyártó.

A Panasonic DMC-GH2 képes Full HD-s felbontású mozgóképfelvételek készítésére. Legfeljebb 24 Mbit/s lehet a 24 kép/s sebességű adatfolyam sűrűsége. Amint már említettük, a GH2 3”-os kijelzője érintésérzékeny, kihajtható és elforgatható, felbontása pedig 460 000 képpont. Nagy durranásnak ígérkezik a növelt felbontású (1,53 MP) EVF, hiszen már az elődnél sem volt ok kritikára.

Az új jelfeldolgozó egység három processzort használ a képalkotás különböző funkcióihoz, így nagy valószínűséggel tovább gyorsul a masina. Ráadásul a gyártó azt ígéri, hogy a GH2 fókuszrendszere is kétszer olyan gyors lesz, mint a GH1 esetében. Amennyiben ez valóban így lesz, akkor a többi gyártó felkötheti a virtuális nadrágot. További ígéretek közt szerepel a nagyobb dinamika átfogás és az alacsonyabb zajszint magasabb ISO értékek mellett. A teljes felbontású képek sorozatfelvételi sebessége 5 kép/s lehet, ám 4 MP-en akár a 40 kép/s is elérhető lesz (itt azonban a fényképező nem a mechanikus, hanem az elektronikus zárat használja).

A gyártó többféle párosításban kínálja majd a DMC-GH2 fényképezőt: a DMC-GH2 + Lumix G Vario HD 14-140 mm F4-5.8 Mega O.I.S. páros 1500, míg a DMC-GH2 + Lumix G Vario 14-42 mm F3.5-5.6 Mega O.I.S. optikával 1000 dollárért lesz elvihető. Akinek azonban csak a váz kell, az egy híján 900 dollárért juthat hozzá új termékhez. Mielőtt bárki is a boltokba rohanna tudni kell, hogy csak röviddel karácsony előtt lesz megvásárolható az újdonság.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés