A Creative bemutatta az Apple iPod mini vetélytársát

A Creative ma bemutatta Zen Micro nevű új hordozható zenelejátszóját, amely tömörítetlen WAV, illetve MP3 és WMA kódolású hanganyagokat képes lejátszani, és 5 GB kapacitású merevlemezes tárolóval van ellátva. A vállalat nemrégiben dobta piacra MuVo2 nevű készülékét, amely 5, 4 vagy 1,5 gigabájtos Microdrive-val készül – az új modellt azonban határozottan az Apple iPod mini ellenfeléül szánja a gyártó.

A Creative rámutat, hogy a vetélytárshoz képest 1 GB-tal nagyobb tárhely áll rendelkezésre, és az – egyébként cserélhető – akkumulátor másfélszer tovább bírja (8 óra helyett 12 óráig). A készülék néhány milliméterrel rövidebb, ám kissé vaskosabb a konkurensnél, tömegük nagyjából egyforma. A Creative lejátszójának kezelőszervei érintésre érzékenyek, középütt egy függőleges touch pad foglal helyet. A Zen Micrót – az iPod minivel ellentétben – FM-rádióval is felszerelik; 32 állomás programozható előre, és az adás rögzíthető is. További funkciók: diktafon, címjegyzék, naptár. És ha mindez nem lenne elég: az iPod mini ötféle színével szemben a Zen Micro tíz színben lesz kapható.

A készülék egy kék háttérvilágítású LCD-kijelzőt kapott; PC-re USB 2.0 interfészen csatlakoztatható. Az Apple példája megmutatta, hogy egy lejátszó igazán az online zeneszolgáltatókkal együtt ütőképes, a Creative természetesen inkább a Windows-világ felé tájékozódik, ezt jelzi a WMA-kompatibilitás is (DRM jogkezeléssel együtt). Az új modell támogatja a Windows Media Player 10 Auto Sync funkcióját.

A Zen Micro forgalmazása Amerikában novemberben kezdődik, ajánlott nettó ára 250 dollár lesz, amely a fülhallgatón kívül két Li-ion akkumulátort is magában foglal. Európai piaci bevezetéséről egyelőre nincs hír. (Az iPod mini bruttó ára 249 dollár.)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés