Hordjuk tenyerünkön a PC-nket!

A Chuwi mindössze 127 grammos kompakt masinájával helytakarékos módon egyeztethetjük össze Excel táblázatainkat a 4K-s videók lejátszásával.

A Chuwi bejelentette a LarkBox nevű minigépét, ami szó szerint elfér az ember tenyerében. A 0,16 literes térfogattal rendelkező csöppség mindössze 61 mm széles, 61 mm mély, illetve 43 mm magas, és bendőjében egy UHD Graphics 600-as iGPU-val megfejelt, nyolcadik generációs, négymagos Intel Celeron N4100 dolgozik.

(forrás: Chuwi)

A processzor 6 wattos TDP-je (és 4,8 wattos SDP-je) egyértelműen tudtunkra adja, hogy a gyártó újdonságát nem igazán számításigényes feladatokhoz találták ki, ellenben könnyed irodázásra, médiatartalmak fogyasztására simán használható, főleg, hogy 6 GB-nyi LPDDR4 memória, 128 GB-nyi eMMC tárhely, továbbá egy microSD formátumú kártyaolvasó is a csomag részét képezi. Ethernet csatlakozó sajnos nincs, így a hálózati kapcsolódás egy 802.11ac-s WiFi 5 egység segítségével valósítható meg.


(forrás: win-tab.net) [+]

A rendszer hűtéséről egyetlen ventilátor gondoskodik, de a visszafogott hőtermelés miatt ez bőven elegendő lehet. Az I/O részleg nincs eltúlozva, csak a legszükségesebbek találhatók meg az apróság burkolatán, hiszen csupán két USB 3.0 Type-A és egy magányos Type-C port állomásozik a HDMI aljzaton és az audio jacken kívül, miközben a sort az 5.0-s Bluetooth modul teszi teljessé. A 127 grammos ketyere támogatja a VESA felfogatást, így könnyűszerrel elhelyezhető a kijelző hátoldalán. A piaci start pontos dátumát vagy a leendő vételárat egyelőre még nem tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Chuwi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés