11” alatti notebookról rántotta le a leplet a Chuwi

A MiniBook X 2K-s kijelzőjén kameralyukkal oldották meg a webkamera elhelyezését.

A pénztárcabarát termékeiről, illetve a konkurensekéhez nagyon hasonlóan csengő termékneveiről ismert Chuwi újabb modellel bővítette portfóliójának notebook kategóriáját. A MiniBook X névre hallgató újdonság belső specifikációit tekintve viszonylag kevés embert fog majd lázba hozni, hiszen a négymagos Intel Celeron N5100 processzor és az integrált grafikus vezérlő inkább csak alapfeladatok ellátására elegendő (amely komponensekhez kevésbé átlagos mennyiségű, 12 GB memória és 512 GB tárhely társul), az eszköz egyéb tulajdonságainak köszönhetően viszont azokat akár egy zsúfoltabb metrón is elvégezhetjük.


[+]

A 16:10 képarányú, 360 fokban hátrahajtható „2K Retina Super Clear” kijelző mindössze 10,8” képátlójú, ami még sok tablet képernyőjénél is kompaktabb, a megjelenítő ráadásul támogatja az érintésérzékeny vezérlést, illetve a gyártó 4096 nyomásszintet megkülönböztetni képes stylusát is.


[+]

Annak érdekében, hogy az egyébként 899 gramm tömegű, 11 mm vastag MiniBook X a lehető legkompaktabb tudjon maradni, a webkamerát nem a kijelző fölé vagy alá, hanem annak bal felső sarkába helyezték, ami passzol a mai okostelefonokon már évek óta működő trendbe. Az eszköz vastagságából adódóan túl sok csatlakozót nem fért el a gép oldalain, a felhasználóknak mindössze egy USB Type-C és egy 3,5 milliméteres jack porttal kell beérniük.


[+]

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Windows 11-et futtató masina 600 dollár körüli vételáráért cserébe megkapjuk-e az említett stylust, vagy egy utólag beszerezhető kiegészítőről van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Chuwi

Előzmények

Hirdetés