A bétások már bővíthetik a PlayStation 5 belső tárhelyét

Az egyelőre még tesztelés alatt álló szoftverfrissítés engedélyezi a gyárilag üresen álló M.2 foglalat használatát.

Még februárban adtunk hírt arról, hogy a Sony a pletykák szerint a nyár folyamán kiad majd egy szoftverfrissítést a PlayStation 5-höz, amelynek telepítésével használhatóvá válik az üresen álló, PCI Express 4.0-s interfészt használó M.2 foglalat, ezzel házilag bővíthetővé téve a PS5 egyébként igen karcsú, 667 GB-os, szabadon felhasználható tárhelye. A pletyka beigazolódni látszik, ugyanis a béta programban résztvevő felhasználók számára már elérhetővé vált (tesztelésre) a csatoló használatát engedélyező szoftververzió, ami a sikeres próbát követően remélhetőleg hamarosan az átlagos felhasználók számára is letölthetővé válik.

PlayStation Support
PlayStation Support [+]

A Sony a vonatkozó terméktámogatási oldalon felsorolt néhány követelményt a kinézett SSD-vel kapcsolatban, a lista pedig szerencsére nem túl szigorú, gyakorlatilag bármilyen M.2 2230, 2242, 2260, 2280 és 22110 formátumú, x4-es PCI Express 4.0-s SSD megfelel maximum 4 TB-os kapacitásig, míg a szekvenciális olvasási sebességet illetően 5500 MB/s az ajánlott minimum. Az SSD számára kialakított helyre maximum 11,25 mm magas meghajtók férnek be, vagyis nem érdemes a legdurvább hűtőbordákkal szerelt tárolókat választani, hiszen nem lehet őket beszerelni.

A meghajtó elhelyezése után a konzol menüjében beállíthatjuk az új tárolót alapértelmezett telepítési helynek, illetve lehetőségünk van a már telepített játékok mozgatására is, azt viszont figyelembe kell vennünk (és erre a gyártó is felhívja a figyelmünket), hogy a futtatott programok sebessége lassabb lehet, mint a beépített SSD esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés